- Windows 7-beta innen åtte uker

- Windows 7-beta innen åtte uker

Microsoft slipper en betaversjon av Windows 7 innen åtte uker, mener analytiker.

Windows 7, arvtakeren til Windows Vista, er allerede en del av agendaen til Professional Developers Conferense i slutten av oktober samt Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) i starten av november.

Microsoft-analytiker Michael Cherry mener enkelte konferansedeltakere kanskje kommer hjem med en Windows 7-beta under armen, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Når mange utviklere kommer sammen, vil man at de skal dra hjem med noe å leke med. Microsoft vil nok gjøre mer enn å fortelle utviklerne om Windows 7, sier han.

- Bekymret for tidlige ytelsestester

Hvis han skal tippe hvilken av konferansene som får utdelt beta, går han for WinHEC.

- Det er en liten gruppe, så jeg tror det er større sjanse for at de får noe, sier Cherry, som påpeker at Windows 7 så langt har blitt holdt tettere til brystet enn tidligere versjoner.

- Microsoft kan være bekymret for at den tidlige koden blir anmeldt. De vil ikke at folk skal kjøre ytelsestester på betaen, men når den er ute blir det uungåelig at analytikere kommer til å skrive om sine førsteinntrykk. Analytikere avskyr vakuum, forklarer han.

- Vil få noe

Slippet av betaen vil være viktig i justeringen av prosessen for å slippe Vista-oppfølgeren tre år etter Vistas inntog på markedet, slik målet har blitt satt. Analytikere har antydet at målet innebærer at Windows 7 blir å få fatt i enten andre halvår 2009 eller tidlig i 2010. Etter hva nettstedet internetnews.com erfarer, er slippdatoen 3. juni 2009 i Microsofts interne kalendre.

Til tross for at Microsoft har en hel haug med avgjørelser å ta om operativsystemet før betaen slippes, bemerker Cherry at selskapet historisk sett har utlevert noe på slike konferanser, selv om det har vært «skikkelig grovkode» som egentlig er mer alfa enn beta.

- Jeg forventer virkelig at folk får en bit, sier han med tanke på WinHEC.

Eventuelt Live-bit?

Han understreker at en slik «bit» ikke nødvendigvis trenger å bli nøyaktig slik han ser det for seg – altså at konferanseutviklerne går hjem med en helfungerende beta av Vista-arvtakeren under armen.

- Hvis man skal tenke på årsaker til å ikke gi utviklerne den premature koden til Windows 7, kan én være at de Microsoft har intensjoner om å gi utviklerne noe å jobbe med på Live-områdene, sier Cherry, med referanse til vanlig pc-programvare i kombinasjon og integrasjon med nettbaserte tjenester.

Microsoft har selv vært taus om Windows 7-betaen, i alle fall frem til forrige uke. Forrige onsdag skrev en av Microsofts programmeringssjefer, Christina Storm, i en Windows 7-ingeniørblogg at de som ønsker Windows 7-beta kan få det på den vanlige måten.

Les om:

Enterprise