- Windows 7 bruker mindre strøm

- Windows 7 bruker mindre strøm

Microsofts nye operativsystem skal være gjerrigere på strømmen enn forgjengerne.

Mer intelligens og verktøy i operativsystemet, og et tett samarbeid med program- og maskinvareleverandører, har gjort Windows 7 mer strømgjerrig enn forgjengerne, ifølge Microsoft.

Forbedringene i Windows 7 bygger videre på arbeidet man gjorde med strømhåndteringen i Vista. Å gå inn og ut av sovemodus nå er tryggere, noe gjør at brukerne vil benytte den strømbesparende funksjonen oftere, sier Elliot Katz, ansvarlig for Windows-produkter i Canada, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Microsoft har også redusert strømforbruket betydelig når pc-en ikke er i bruk.

- Selv mellom tastetrykk er det strøm som kan spares. Skjermen blir dimmet, prosesser satt i ro og hastigheten på harddisken senkes for å spare strøm. Her er det mye å hente, sier Katz.

Finner synderne

Operativsystemet har også blitt utstyrt med nye verktøy og guider for å hjelpe de it-ansvarlige i bedriftene å rulle ut restriksjoner i nettverket som automatisk skal gi en mer strømbesparende pc-park.

Et eksempel er Power Config Tool som kan lage rapporter om vanlige problemer, samle informasjon om nettverket og forutse hvilke maskiner som kommer til å få problemer. Verktøyet skal også kunne identifisere hvilke enheter som skaper vanskeligheter med strømtilførselen.

- Hele verden forsøker å bli mer energieffektive, og med Windows 7 har vi tatt store steg for operativsystemer. Vi skal bli flinkere til å informere mindre bedrifter og organisasjoner om hvordan de kan redusere strømforbruket, sier Katz.

Les om:

Enterprise