- Windows 7 et nytt kapittel

- Windows 7 et nytt kapittel

Nye Windows 7-maskiner rulles ut til norske forbrukere og bedrifter.

I går ble Windows 7 lansert internasjonalt, og pc-produsentene har allerede trykket operativsystemet til sitt bryst.

At nye pc-er leveres med det nyeste operativsystemet skulle kanskje bare mangle.

Men produsentene mener at de gjennom samarbeid med Microsoft har utviklet maskiner og tjenester som utnytter Windows 7 til fulle.

- Om det er en ultraportabel Inspiron Mini 10 eller en ultrakraftig Precision T7500 har ikke så mye å si. Fra i dag blir de aller fleste modellene våre levert med nye Windows 7, forteller administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge i en pressemelding.

Pågang fra bedrifter

Dell skryter av at samarbeidet med Microsoft har resultert i maskiner som er raskere og lettere å bruke.

- Vi i Dell tror Windows 7 betyr starten på et nytt kapittel i pc-historien, der deling, samarbeid og mobilitet står i høysetet, sier Jacobs.

Men det er ikke bare på privatmarkedet 7-eren er interessant. Ifølge Dell opplever de at proffbrukerne også snuser på Windows 7.

- De siste månedene har pågangen fra bedrifter som ønsker å oppgradere til Windows 7 vært stor. Vi har gjennomført flere migreringer for både store og små bedrifter og organisasjoner, og vårt team med rådgivere er klare for å hjelpe norsk næringsliv ta i bruk et bedre og enklere operativsystem, avslutter Jacobs.

Trykkfølsom opplevelse

Også Lenovo forteller om en rekke nye maskiner som leveres med Microsofts nyeste operativsystem.

De trekker frem Windows 7 sine nye muligheter innen berøringsskjermer. Mange av deres tablet-maskiner og bærbare skal dra nytte av denne teknologien, som kan gi brukerne en "Iphone-aktig" opplevelse.

- I tre år har Microsofts og Lenovos ingeniører jobbet sammen om å lage en pc-opplevelse som er bedre, raskere, sikrere og mer stabil, sier Lenovo-direktør Rory Read i en pressemelding.

Les om:

Enterprise