Windows 7, eller ikke Windows 7

Windows 7, eller ikke Windows 7

Det er spørsmålet. Vi gir deg fire grunner til å kjøre på, og fire grunner til å vente.

Det er sannsynligvis ikke den første, og blir sannsynligvis ikke den siste, artikkelen du leser om hvorvidt man skal oppgradere til Windows 7 eller ikke.

Tipsene denne gangen stammer fra vår moderavis Computerworld USA, og gir deg fire grunner til å oppgradere, og fire grunner til å la være. De dreier som de heller små tingene, som kan utgjøre stor forskjell for dem på klientsiden.

Har du Vista, er ikke spørsmålet så relevant: Alle anbefaler da å kjøre på med Windows 7, som fortoner seg som det Vista burde vært da det kom. Men kjører du XP, slik mange gjør, er spørsmålet et annet.

Ting er enklere å finne...

Å finne filer er enda enklere i Windows 7. En ny funksjon er "biblioteker" (libraries), som ser ut som mapper med bestemte filtyper i. I virkeligheten er det bare snarveier til filene, uansett hvilke mapper de ligger i.

Oppgavelinjen er også pusset opp, for å gjøre det enklere å operere med flere vinduer. Har du flere vinduer fra samme applikasjon, samles disse i ett ikon. Ved å holde musa over får du opp de forskjellige vinduene, og du kan også se hva du har gjort med dem den siste tiden.

Den nye søkefunksjonen har også fått turbo-fart. Du får resultater mens du skriver, og kan få forhåndsvisninger av innholdet før du åpner det.

...men det er vanskeligere å finne versjon

Det ble mye bråk da Vista skulle bli gitt ut i en rekke forskjellige versjoner. Også Windows 7 får en rekke utgaver.

Nå ser det ikke ut som det kommer en egen, Internet Explorer-fri utgave i Europa, men vi har fortsatt seks versjoner å velge mellom: Starter Edition, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise og Ultimate.

Ikke nok med det: Du må også velge mellom 32- og 64-bit versjoner. Lykke til.

Det ser bedre ut...

Det er kanskje ikke den viktigste grunnen til at et selskap skal velge Windows 7, men for mange har utseende mye å si. Og da har 7 noe å stille opp med.

Den nye oppgavelinjen virker stilig, "gadgets" fra Vista er her uten den irriterende sidelinjen og man må kanskje også nevne alle de nye syre-bakgrunnene.

...men er ikke nødvendigvis raskere

Mange har meldt om at Windows 7 går raskere enn sine forgjengere. Men dette kan selvfølgelig diskuteres.

For sammenlikner man med XP, som mange bedrifter kjører i dag, trekker de grafiske finurlighetene i 7 mye prosessorkraft. Akkurat som Vista. Ikke like mye, men mye. Så for gamle maskiner kan det tenkes at 7 ikke er et åpenbart valg, men Aero kan selvfølgelig slås av.

Masing og nettverk: De to siste tipsene følger, bla til neste side!

Les om:

Enterprise