Windows 7 for it-sjefen

Windows 7 for it-sjefen

- Ikke vent for lenge! oppfordrer Forrester, og gir it-sjefer fem gode grunner til å oppgradere først som sist.

Mens 71 prosent av verdens pc-er fortsatt kjører det åtte år gamle operativsystemet Windows XP, banker Windows 7 kraftig på døren.

Forrester har nå skrevet en ny rapport, "Getting ready for Windows 7".

Her advares det mot å ta det nye operativsystemet i bruk for sent.

- Mange av de store programvarehusene kan komme til å kutte XP-støtten senere i år, for å komme med støtte til Windows 7 tidlig neste år, skriver forfatteren av rapporten, Benjamin Gray.

Han oppfordrer derfor de som fortsatt bruker XP til å enten bytte til Vista, eller i det minste teste sin programvare opp mot dette operativsystemet. Dette fordi Windows 7 vil kjøre på samme kodebase som Vista, og å flytte fra dette til Windows 7 skal være en enkel sak.

Forrester trekker også frem fem funksjoner i Windows 7 som de mener it-sjefene bør merke seg:

  • DirectAccess

Med denne funksjonen, som er avhengig av Windows Server 2008 R2 og "IPv6-over-IPsec tunneling", skal arbeiderne være koblet opp mot bedriftsnettverket så lenge de er koblet opp mot internett, uten VPN (virtual private network).

Som en gulrot for it-sjefen sies det at det hele gjør det enda lettere å holde orden på arbeidernes maskiner, ettersom de nå vil være tilkoblet nettverket oftere og være lettere tilgjengelig for blant annet oppdateringer.

  • BranchCache

Arbeidere på avdelingskontor skal få raskere tilgang på filene i nettverket, ettersom denne funksjonen lager en kopi av dem lokalt etter at noen har åpnet dem.

Dette avhenger også av Windows Server 2008 R2.

  • BitLocker To Go

Dette er en videreføring av BitLocker Drive i Vista. Nå kan man også sikre eksterne lagrinsenheter, som minnepinner.

Man kan også sette begrensninger på hva arbeiderne får lov til, det vil si å for eksempel nekte dem å koble seg opp mot slike eksterne enheter, som ofte kan spre virus.

  • AppLocker

Her kan man bestemme hva slags programmer arbeiderne får lov til å bruke på maskinene sine, med tanke på sikkerheten.

Du kan sette nøyaktige grupperegler, og skal gi både it-sjefen og arbeiderne trygghet om at det som kjøres på maskinene er trygt.

  • Federated Search

Søkefunksjonaliteten i Windows Explorer/Utforsker vil bli utvidet med støtte for søk på tvers av nettverket, såvel som lokalt. Med Libraries i Windows 7, skal det å finne informasjon i bedriften gjøres betraktelig lettere.

Man skal også kunne søke gjennom nettbaserte data, og lettere finne informasjon i Sharepoint.

Les om:

Enterprise