- Windows 7 klar 23. oktober

- Windows 7 klar 23. oktober

Acer har røpet at selskapet vil selge bærbare med Windows 7 allerede i oktober.

Ifølge Acer vil Windows 7 være installert på deres kommende z5600-pc fra 23. oktober i år. Modeller kjøpt under 30 dager tidligere, da med Vista, skal også få mulighet til å oppgradere gratis, ifølge pocket-lint.com.

- 23. oktober er datoen Windows 7 blir tilgjengelig. Det er en 30 dagers oppgraderingsperiode som gjør at kunder ikke må vente for å kjøpe en ny datamaskin, sier Bobby Watkins, Acers Storbtiannia-sjef, til pocket-lint.com.

Også Acer i Europa er kommet med tilsvarende uttalelser til itpro.co.uk

Microsoft har verken bekreftet eller avkreftet datoen.

RC i morgen

I mellomtiden kan du uansett kose deg med Windows 7 Release Cantidate (RC), i alle fall om du har vært forutseende og meldt deg på beta-programmet.

Den første betaen kom i tidlig januar, og i morgen tilgjengeliggjøres RC-utgaven for allmennheten. Det har helt siden slutten av mars gått spekulasjoner om at RC kommer i mai.

-Utviklingen av Windows 7 er basert på tilbakemeldinger og synspunkter fra våre kunder og partnere. Brukervennlighet og valgmuligheter har vært de viktigste ønskemålene. Vi har lyttet og jobbet hardt for å kunne tilby den aller beste Release Candidaten av Windows i selskapets historie, sier John Henrik Andersen, direktør for Windows Client i Microsoft Norge.

«Clean install»

Medlemmer av MSDN og Technet Plus har siden torsdag forrige uke kunnet kose seg med versjonen.

I tillegg har nettets fildelingssider hatt RC tilgjengelig en liten stund.

Det er snakk om en «clean install» om du oppgraderer fra 7 Beta, som betyr at du må ta backup av alle data du vil ha og installere 7 RC fra grunnen av.

Kjører du Vista skal du kunne slippe unna dette, ettersom det åpenbart finnes oppgraderingsmulighet fra dette systemet, men Microsoft råder Vista-brukere likevel til å kjøre backup før installasjonsprosessen starter.

Men når 7 kommer i butikken, potensielt altså 23. oktober, må du altså i så fall kjøre «clean install» om du har installert RC.

Les om:

Enterprise