Windows 7 knuser Vista-salget

Windows 7 knuser Vista-salget

Analytikere er fornøyd, men Microsoft har gitt store rabatter.

Microsoft har solgt over tre ganger så mange kopier av Windows 7 den første uken i salg som de gjorde av Vista i 2007, viser tall fra en amerikansk bransjeanalytiker.

Analytiker Stephen Baker i NPD Group sier til amerikanske Computerworld at salget for uken fra 18. til 24. oktober inkluderer et stort forhåndssalg og slår Vista-salget i januar 2007 med 234 prosent.

- Jeg vil si det er et ganske bra salg, sier Baker selv om forventningene var noe høyere enn det faktiske salget.

Han mener Microsoft bør være rimelig fornøyd, ikke minst på grunn av den fortsatt tøffe økonomiske situasjonen i det amerikanske markedet og at en del forhandlere fortsatt tviholder på XP eller Vista.

- Faktum er at det i forkant av lanseringen faktisk var ganske mange operativsystemer ute i markedet. Da Vista ble lansert så man ikke mange Windows ME pc-er, sier han og referer til forgjengeren til XP.

Ifølge Baker var det mange forhandlere som beholdt både XP og Vista i hyllene både før og etter lanseringen av Windows 7.

Noe som likevel bidrar positivt til salget var Microsofts solide rabatter på forhåndssalget av W7 - i forbindelse med salget av nye pc-er i sommer. Amerikanere som kjøpte pc-er i sommermånedene fikk nemlig en oppgraderingspakke med Windows 7 for under 50 dollar, eller rundt 280 norske kroner.

Men den tøffe rabatteringen presset ned snittprisen til 76 dollar ifølge NPD Group. Listeprisen i USA er 119.99 dollar.

Les om:

Enterprise