- Windows 7 maser mye mindre

- Windows 7 maser mye mindre

Microsoft gir etter, og reduserer de plagsomme UAC-beskjedene med 29 prosent i forhold til Vista.

Vista har fått mye kritikk for sin overbeskyttende User Access Control (UAC)-funksjon, som til stadighet pøser sine brukere full av advarsler om alt mellom himmel og jord.

Microsoft lover nå overfor Computerworld USA at den kommende 7-versjonen vil kutte advarslene med nesten en tredjedel.

- Du vil se langt færre UAC-beskjeder i Windows 7, sier Paul Cooke, direktør for Windows 7 Client Enterprise Security.

Bruker ble utslitt

Intensjonen med UAC var godt ment, men alle «Vil du virkelig (...)»-spørsmålene funksjonen forårsaket i Vista, som også sørger for å fryse alt utenom advarselen til du klikker på den, fikk brukerne til å klikke på mer enn én måte. Allerede da Vista var på betastadiet måtte Microsoft starte med å roe ned UAC-advarslene etter tilbakemelding fra brukere.

En undersøkelse offentliggjort i starten av 2009 som viser at brukere rett og slett blir utslitt av all UAC-klikkingen i Vista. Det har overbevist Microsoft om å temme UAC drastisk.

- Fra vår betatesting og vår egen interne testing forventer vi en 29 prosents reduksjon UAC-forespørsler sammenlignet med Vista, sier Cooke.

Egen finjustering

For å klare målet vil Microsoft blant annet la brukerne finstyre hvor aggressiv sikkerheten skal være med en skyvbar meny (har du 7 beta kan du teste dette ved å skrive UAC og trykke enter på søkefeltet i startmenyen, journ.anm.).

Ifølge Cooke har de også fjernet 16 forskjellige utslagsfaktorer for UAC. Blant annet slipper brukeren å få popup-advarsel når vedkommende ser på brannmuren, advarselen kommer ikke før endringer forsøkes.

Les om:

Enterprise