Windows 7 med XP-emulator

Windows 7 med XP-emulator

Alle skal få kjørt sine XP-programmer i Windows 7 ved hjelp av ny virtualiseringsteknologi.

Innen Windows 7 kommer på gata, vil den plassere et ess til i ermet: En XP-emulator er på vei, bekrefter Microsoft. For å forsikre seg om at folk skal få kjørt alle XP-programmer vil Microsoft bygge inn en slags variant av en virtuell maskin med XP-motor, sånn at du kan kjøre programmer i «XP-modus».

- Alt du trenger er å installere de rette applikasjonene rett inn i Windows XP-modus. Applikasjonen legger seg på Windows 7s skrivebord, og deretter kan du kjøre dem rett fra Windows 7, sier virtualiseings- og- bedriftsstrategidirektør i Microsoft Scott Woodgate.

Nyheten om Xp-modusen dukket først opp i bloggen til Rafael Rivera og Paul Thurrot, som sammen jobber med en bok kalt Windows 7 Secrets.

Planen er visstnok at denne emulatoren skal bli gratis for folk som kjører Professional, Ultimate eller Enterprise, altså de tre høyest prisede 7-variantene.

Neste generasjon

Ifølge Rivera er XP-modus basert på neste generasjon Microsoft Virtual PC 7 virtualiseringsteknologi. Han hevder også at Microsoft vil gi med en full XP SP3-lisens til opplegget.

Både Rivera og Woodgate har også fortalt at du skal kunne starte slike XP-programmer uten å måtte boote opp eget vindu med virtuell maskin.

- XP-modus krever ikke at du kjører det virtuelle miljøet som et separat Windows Desktop. I stedet legges applikasjoner du installerer for det virtuelle XP-miljøet på vertens (Windows 7s) OS i tillegg. Slik kan brukere kjøre X P-baserte applikasjoner, som Internet Explorer 6, side om side med Windows 7-applikasjoner under ett enkelt skrivebord, sier Thurrot, som har testet det hele.

Woodgate fra Microsoft sier beta av dette systemet vil komme snart, og kanskje allerede når eller rett etter Windows 7 RC er lansert.

Det er bekreftet av Microsoft at denne blir tilgjengelig for vanlige folk 5. mai. Folk som er med i MSDN og Technet vil få tilgang allerede torsdag, melder Computerworld USA.

Les om:

Enterprise