Windows 7 mindre irriterende enn Vista

Windows 7 mindre irriterende enn Vista

Det rigide sikkerhetsregimet i Windows Vista har fått mange brukere til å steile. Windows 7 skal bli snillere.

- Er du sikker? Er du helt sikker? Vil du ringe til en venn?

Slik lyder det i tv-programmet Vil du bli millionær?

Men programleder Sarah Natasha Melbye har en konkurrent i Windows Vista når det gjelder å stille spørsmål om og om igjen før en beslutning tas.

Windows Vista stiller hele tiden spørsmål til selv de minste endringer og ved installasjon av alle nye programmer. Du må gang på gang bekrefte at «Ja!», du vil gjerne foreta handlingen som operativsystemet av sikkerhetsmessige årsaker har bremset.

For mange med solid it-kunnskap er det voldsomt irriterende, og Microsoft har innsett at den overdrevne brukerkontrollen ikke uten videre gir Vista flere tilhengere.

LES OGSÅ: Smugtitt på Windows 7

Derfor skal det bli annerledes i avløseren Windows 7, som forventes å bli klar mot slutten av 2009 eller begynnelsen av 2010.

Færre advarsler

Ifølge Microsofts offisielle blogg vil den forhatte User Account Control (UAC) få en kraftig justering i Windows 7.

For det første skal advarslene bli langt mer informative enn de er i dag, melder PC World Danmark. I Windows Vista kan det være vanskelig å gjennomskue hvorfor Windows bremser en bestemt handling.

Samtidig vil antallet unødvendige og doble advarsler reduseres, slik at det blir lettere for brukeren å skjønne når en advarsel er kritisk.

I bloggen kaller Microsoft UAC for «den mest kontroversielle funksjonen» i Windows Vista. Det var egentlig meningen at den skulle øke datamaskinens sikkerhet og gi brukeren bedre kontroll over programmene og operativsystemets innstillinger.

Ikke lenger brukerfiendtlig

Visjonen om økt sikkerhet og bedre brukerkontroll gjelder også for Windows 7, men Microsoft skal gjøre UAC langt mer brukervennlig enn mange opplever i dag.

Hvis du skulle være i tvil om Windows Vistas UAC er voldsomt irriterende, kan du ta en titt på denne reklamefilmen fra Apple, hvor Windows-funksjonen latterliggjøres skikkelig.

Les om:

Enterprise