Windows 7 selger fortsatt godt

Windows 7 selger fortsatt godt

Microsoft har solgt 350 millioner lisenser siden lanseringen.

Microsoft har solgt mer enn 350 millioner Windows 7-lisenser i løpet av de 18 månedene som har gått siden programvareselskapet lanserte operativsystemet.

Selskapet annonserte salgstallene i et blogginnlegg langfredag. Tallene viser at selskapet har solgt 110 millioner lisenser bare i løpet av de siste seks månedene.

- Helt utrolig

I november i fjor annonserte selskapet at de i løpet av første salgsår hadde omsatt 240 millioner lisenser.

Dette tallet økte til 300 millioner kroner i slutten av januar, noe som innebærer at selskapet har solgt 50 millioner kopier de siste tre månedene.

- Fremdriften til Windows 7 har vært helt utrolig, skriver Brandon LeBlanc i Microsoft i blogginnlegget.

- Besparelser

I juni i fjor annonserte Microsoft at Windows 7 var det raskest selgende operativsystemet i historien med syv lisenser solgt hvert sekund.

Microsoft forventer også god vekst fremover, og trekker frem tall fra analysebyrået IDC som viser at ni av ti bedrifter vurderer å ta i bruk Windows 7.

Selskapet hevder også at bedriftskunder som tar i bruk Windows 7 kan spare i gjennomsnitt 750 kroner per pc per måned, og oppnå en ROI på 131 prosent i løpet av et drøyt år.

- Antallet solgte lisenser er bare en måte å vurdere fremgangen på markedet på. At kundene har en positiv og produktiv opplevelse med Windows 7 er også viktig, skriver han.

Forbereder Windows 8

Selskapet har ennå ikke uttalt seg om sitt neste operativsystem i detalj, men alt tyder på at Microsoft jobber med tilpasse Windows 7 for bruk på nettbrett eller tablet-pc-er.

I tillegg lekket har også nettsiden Win7china lekket det som skal være funksjoner fra den endelige utgaven av den nye operativsystemet.

Ifølge nettsidens ikke navngitte kilder skal Windows 8 på nåværende steg i utviklingen være 2,5 ganger kjappere å installere enn Windows 7, og skal få "øyeblikkelig på"-funksjonalitet på samme måte som Ipad.

Les om:

Enterprise