Windows 7 og Server er ferdig

Windows 7 og Server er ferdig

Windows 7 og Windows Server 2008 nå produksjonsklare, og 7 er allerede lekket.

- Det er en spennende dag for oss på Microsoft, sier informasjonsdirektør i Microsoft Norge, Erik Lae Solberg, i en epost sendt midt på natta i dag.

Årsaken til spenningen, er at produktene Windows 7 og Windows Server 2008 R2 offisielt har blitt produsert som RTM (Release to Manufacturing).

Dermed er all betatesting ferdig. Microsoft er fornøyde med tilbakemeldingene fra slippkandidaten (RC), og nå er de to produktene klare for å sendes til fabrikk.

Noen får før

- RTM er en viktig milepæl. OEM-partnerne får nå tilgang til de ferdige operativsystemene for å gjøre klar PC-er og servere, og partnerne kan teste nye applikasjoner på Windows 7. I Norge er en rekke partnere allerede i gang med å prøve ut testversjoner av Windows 7 og utvikle nye applikasjoner, forteller Solberg.

Også Windows Volume License-kunder og MSDN og Technet-abonnenter vil få tilgang til produktene litt før allmennheten. Volum-kundene fra 1. september og kundene med teknisk abonnement allerede fra 6. august

Piratversjon på nett

Samtidig kan Computerworlds nyhetstjeneste meddele at RTM-versjonen 7 allerede har blitt ”lansert” på Bittorrent av pirater. Allerede forrige uke dukket den opp der i bygg 7600.16385, som er RTM-bygget.

Først dukket en kinesisk 64 bit-versjon opp. Litt senere på dagen kom engelskversjonen på Mininova, både i 32- og 64-bit.

22. oktober slippes den engelske versjonen av systemet for allmennheten. Den norske versjonen dukker opp 31. oktober, og rekker dermed julesalget den også.

Les om:

Enterprise