Windows 7 SP1 RC er her

Windows 7 SP1 RC er her

I all stillhet har Microsoft lansert slippkandidaten til Windows 7 SP1.

Windows 7, første tjenestepakke (SP1), slippkandidat (RC), kom tidlig tirsdag i en kombinert nedlasting for Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

Slippkandidat betyr at det etter alle solemerker er siste testversjon av pakken før den slippes offisielt, som er planlagt å skje tidlig i 2011.

Samlepakke

Pakken vil ikke inneholde noen nye ekstrafunksjoner, det vil være en samlepakke med ulike fikser som har kommet til Windows 7 etter lansering. Den eneste forskjellen er at SP1 kommer med oppgradert Remote Desktop-klient som er laget for å fungere med såkalt Remotefx, den nye fjernstyringsplattformen som følger med Windows Server 2008 R1.

For Windows Server 2008 R2 SP1 vil det også komme med en funksjon Microsoft kaller Dynamic Memory, som lar it-avdelingen justere minnet virtuelle maskiner uten større inngrep.

Ikke på norsk

Microsoft kan informere om at alle som benytter SP1 beta må avinstallere denne før RC-en kan installeres. Slippkandidaten må senere avinstalleres før den ferdige RTM-versjonen slippes for massene.

Microsoft har ikke kommet med noen konkret dato for når RTM-versjonen er klar for nedlasting via Windows Update, utover at det vil skje i løpet av første kvartal 2011.

Les om:

Enterprise