Windows 7-versjonene klare

Windows 7-versjonene klare

Microsoft gir ut to hovedversjoner av Windows 7. Men totalt blir det seks.

Windows XP og Vista kom i åtte forskjellige utgaver. Det har derfor blitt spekulert i hvor mange versjoner det nye Windows 7 kommer til å tilby. Noen har tippet at det vil komme så mange som ti versjoner.

Det viser seg å ikke stemme. Heldigvis, vil mange si.

LES OGSÅ: - Ti versjoner av Windows 7

Microsoft har nemlig tatt bladet fra munnen og kan fortelle at WIndows 7 vil bli gitt ut i to hovedversjoner. Men i alt vil det komme seks versjoner av operativsystemet.

De to versjonene som Microsoft konsentrerer seg om er Home Premium og Professional.

- Vi tror disse to vil møte de fleste kunders behov, sier Windows-sjef Mike Ybarra i Microsoft på selskapets pressesider.

Home Premium skal gi brukerne en "rik visuell opplevelse" og Professional-utgaven skal tilsvare Vista Business og være skreddersydd for små firmaer eller folk med hjemmekontor.

LES OGSÅ: Gode utsikter for Windows 7

I tillegg til disse to hovedversjonene, kommer Microsoft med en Starter Edition som skal komme ferdig installert på mini-pc-er. I markeder som Microsoft ser på som mindre pengesterke vil en Home Basic-versjon være tilgjengelig. Enterprise- og Ultimate-versjoner vil også bli utgitt.

- Det finnes en liten gruppe kunder som vil ha alt Windows 7 har å tilby, derfor fortsetter vi med Ultimate-versjonen, forteller Ybarra.

Priser er ennå ikke offentliggjort.

Heller ikke maskinkrav vil Microsoft gå ut med ennå. Men tester viser at Windows 7 kjører raskt på selv mini-pc-er, i det minste mye raskere enn hva Vista gjør. Microsoft sier også selv at alle Windows 7-versjonene skal kunne kjøre på slike maskiner uten problemer.

LES OGSÅ: Start planlegging av Windows 7 nå!

Les om:

Enterprise