- Windows 7 vil tvinge seg fram

- Windows 7 vil tvinge seg fram

Steve Ballmer mener de ansatte kommer til å presse arbeidsgiverne til å innføre Windows 7.

Apple har stor tro på at bevisste forbrukere skal presse deres Mac-er inn på arbeidsplassen. Nå tar Microsofts Steve Ballmer etter sin erkerival i Apple, Steve Jobs.

Ballmer var tilstede under en pressekonferanse i New York for å markere økt samarbeid mellom Microsoft og EMC, og tok seg også tid til å omtale sitt nye operativsystem Windows 7.

- Høyere hastighet, lengre batterilevetid og enklere sikkerhetsinnstillinger er gode skritt framover, med tanke på hva forbrukerne bryr seg om, sa Ballmer ifølge amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: Start planleggingen av WIndows 7 nå!

Og det er disse forbrukerne som skal bli Microsoft-sjefens beste venner i kampen om å få selskaper til å innføre Windows 7. Få bedrifter har byttet til Vista (kun ti prosent ifølge Forrester), men Ballmer mener at slik praksis ikke kan fortsette. Forbrukerne tillater det ikke, mener han.

- Om en bedrift innfører et fire eller fem år gammelt operativsystem i dag, så vil de fleste spørre sjefen hvorfor i alle dager bedriften ikke har det samme som de har hjemme, mener Ballmer.

En av grunnene til at mange vegrer seg mot Vista er den beryktede "user account control" (UAC), som mange oppfatter som å ha sin egen mor boende inne i datamaskinen. I Windows 7 skal du selv kunne velge hvor streng UAC skal være, og hvor ofte den skal stille deg spørsmål. Dette ble dratt frem av Ballmer som en god grunn til å gå til Windows 7, om man fortsatt kjører XP.

LES OGSÅ: Windows 7-versjonene klare

En annen grunn er kompabilitet. Vista har skapt problemer for enkelte programmer, og dermed satt en stopper for en overgang for noen.

- Et nødvendig onde for å øke sikkerheten, ifølge Ballmer, som innrømmer at dette har stukket kjepper i Vista-hjulene.

- Jeg tror de fleste bedriftskundene tenker "Ok, det vi prøver på er å gjøre oss klare for én av dem (Windows 7 eller Vista). Vi skal bestemme oss for hvilken, men vi må først være sikker på at alt er kompatibelt."

Har Ballmer rett? Tenker du i samme baner, eller er du fornøyd med XP? Si din mening under artikkelen!

LES OGSÅ: Tilbyr XP-rabatt på Windows 7

Les om:

Enterprise