- Windows 8 i 2012

- Windows 8 i 2012

Microsoft-glipp bekrefter at Windows 8 er planlagt på markedet i 2012.

Omtrent nøyaktig et år etter lanseringen av Windows 7 tyder informasjon fra Microsoft på at Windows 8 vil være på markedet allerede i løpet av de neste to årene.

I et innlegg på sin nettside i anledning ettårsdagen til Windows 7, nevner nemlig Microsofts nederlandske avdeling utviklingen og lanseringsplanene for etterfølgeren i forbifarten.

- Microsoft er i rute når det gjelder neste versjon av Windows. Men det vil ta omtrent to år før "Windows 8" er på markedet, skrev selskapet ifølge britiske PC Advisor.

Det var Winrumors.com som først ble oppmerksom på innlegget. CNET har også tatt en skjermdump av teksten, som ikke overraskende forsvant raskt etter at nyheten ble kjent.

128-bits Windows?

Microsoft har så langt ikke offisielt ønsket å kommentere verken Windows 8 eller noen eventuell lanseringsdato.

Dersom Windows 8 skulle være klart i 2012 passer dette imidlertid godt med tidligere løfter fra selskapet om å komme med et nytt operativsystem hvert tredje år.

I tillegg tyder andre lekkasjer fra selskapet på at Microsoft jobber med å implementere støtte for 128-bits arkitekturer for bruk i Windows 8 og Windows 9.

I sommer publiserte nettstedet Win7vista.com 15 konfidensielle illustrasjoner som viser mulige nye teknologier i Windows 8. Blant nyhetene er støtte for bevegelsessensorer av samme type som finnes i Xbox Kinect, en nettbutikk for desktop-applikasjoner som skal konkurrere med Apples kommende Mac App Store, raskere oppstart samt bedre støtte for tabletmaskiner.

Les om:

Enterprise