Windows 8.1 i produksjon fra august

Windows 8.1 i produksjon fra august

Trolig klar for sluttbrukerne i oktober.

Pc-produsentene vil få levert den endelige versjonen av Windows 8.1 i slutten av august.

Dette opplyste Microsoft på sin globale partnerkonferanse, som går av stabelen i Houston i delstaten Texas denne uka.

Basert på erfaringer fra lignende lanseringer tidligere antar amerikanske PC World at Windows 8.1 vil være klar for salg til forbrukerne i oktober.

Det var Microsofts ansvarlige for Windows-markedsføringen, Tami Reller, som oppdaterte selskapets partnere om status for Windows 8.1.

I god tid til julesalget

Den såkalte RTM-versjonen (release to manufacturing) vil sendes til OEM-produsentene, altså pc-produsentene som selger maskinene med Windows installert, sent i august, fremholdt Reller.

I praksis innebærer dette at mange av pc-ene som kommer på markedet i tilknytning til julesalget (eller «holiday season», som amerikanerne kaller det), vil være satt opp med Windows 8.1, ifølge Microsofts talsperson.

Det nye Microsoft

Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, benyttet partnerkonferansen til å understreke at Microsoft er blitt et nytt og annerledes selskap. Det tidligere programvarehuset var nå blitt leverandør av enheter og tjenester, fremholdt Microsoft-sjefen.

Ballmer tok for seg Microsofts satsing på både den offentlige og den private nettskyen og på «big data». Han redegjorde for hvordan Microsoft planlegger å dele søkedata fra selskapets Bing-søketjeneste med utviklerne og forsyne private skyaktører med offentlige data gjennom Azure Data Marketplace.

Det er Microsofts teknologi som gjør at folk for gjort jobben sin, fremholdt Microsoft-sjefen.

Han fikk støtte fra Reller, som hevdet at Microsofts Surface-nettbrett er mer produktivt enn Apples iPad.

- Microsoft tilbyr én moderne og komplett brukeropplevelse på tvers av alle enheter som er knyttet opp mot hverandre, sa Tami Reller.

Godt år for partnerne

I sine åpningstaler la Microsoft-sjefene stor vekt på å få frem den tette forbindelsen mellom selskapet og dets partnere.

Ballmer sa at partnerne hadde hatt et godt år bak seg, med en samlet vekst på 6,5 prosent og et samlet salg på 650 milliarder dollar (over 4000 milliarder kroner).

Om Windows 8 sa Ballmer at Microsoft hadde gjort en svært god jobb med å fornye Windows-plattformen gjennom Windows 8.

Lytter til storbedriftene

Men Ballmer tilføyde at selskapet også hadde lyttet nøye til tilbakemeldingene fra storbedriftene og håpet at disse innspillene ville være godt besvart i Windows 8.1-oppdateringen.

Tami Reller fulgte opp og minnet bedriftene om at det på mandag bare var 273 dager igjen til Microsoft stanser supporten for Windows XP, en klar oppfordring til bedriftene om å komme i gang med omleggingen til den nye Windows-generasjonen.

For ordens skyld er Windows 8.1 nå ute i en gratis prøveversjon. Amerikanske PC World har en grundig gjennomgang om hvordan den installeres.

Enterprise