- Windows 9 blir gratis

- Windows 9 blir gratis

I hvert fall for Windows 8-brukere. Uklart om brukere av eldre Windows-utgaver må betale for oppgraderingen.

Det har allerede lekket en del info om Microsofts nye operativsystem, med det antatte navnet Windows 9. Nå er enda en bit kjent, nemlig prisen.

Ifølge det indonesiske nyhetsstedet detik.com har Andreas Diantoro, sjefen for Microsoft Indonesia, sagt at selskapets neste operativsystem vil være gratis for de av kundene som på forhånd kjører Windows 8.

Dette markerer et skifte hos Microsoft, som til nå har tatt seg godt betalt for sine operativsystemer.

Den billigste versjonen av Windows 8 koster i dag rundt 1000 kroner, mens konkurrenter som Apple og diverse Linux-leverandører regelmessig slipper gratis oppgraderinger til sine operativsystemer.

En annen viktig faktor er nok at Windows 8 har fått en heller lunken mottagelse, og en gratis-løsning bør kunne lokke flere brukere over til det nye operativsystemet.

Det store spørsmålet er hvordan Microsoft vil forholde seg til de som fremdeles bruker XP, Vista eller Windows 7. Microsoft har en unik mulighet til å samle brukerne under et nytt OS om det blir gjort gratis tilgjengelig for alle, men det er usikkert hvordan selskapet forholder seg til dette.

Ifølge tidligere lekkasjer ligger det til rette for enkel oppgradering innebakt i det nye operativsystemet fra Windows 8.

Vi forventer mer informasjon rundt Windows 9 i morgen, 30 september, da Microsoft har invitert pressen til en oppdatering.

Les om:

Enterprise