Windows i to hastigheter?

Windows i to hastigheter?

Forretningsbrukere har en tendens til å hoppe over Windows-versjoner. Microsoft lufter ideer om langsommere lanseringstakt for dem.

Det er nå tolv år siden Microsoft begynte å levere både pro- og forbruker-versjon av Windows samtidig, med Windows XP. Fra Windows Vista har slippfrekvensen til ny hovedversjon av Windows vært hvert tredje år. Dette skulle gi forretningsmarkedet forutsigbarhet. Men det kan hende dette intervallet er for kort for store selskaper som jobber med investeringer i et 5-1-årsperpektivt.

Store selskaper er langsommere med nye teknologiplattformer, av den enkle grunn at alle teknologiskifter koster mye penger i testing, utvikling og utrulling.

Vurderes

Det var i et teknologiseminar i regi av banken Credit Suisse at den nye Windows-klientsjefen antydet at slippraten for forbrukerversjoner av Windows kan bli raskere enn profesjonellvarianten.

- Verden demonstrerer for oss at disse to kundegruppene faktisk har forskjellige behov. Det kan hende at det betyr at vi er nødt til å endre dialogen til begge grupper. Selv om Windows 8.1 og 8.1 Pro kom samtidig, er det langt fra sikkert at dette er rette måten å behandle forbrukermarkedet, selv om det er rett for det profesjonelle forretningsmarkedet, sa Tony Myerson, ifølge nyhetstjenesten til IDG .

Tony Myerson var tidligere sjef for Windows Phone, men fikk ansvaret for alle Windows-klienter fra PC til Xbox i sommer.

Muligens en tjeneste?

Hvor bakstreversk bedriftene er vises i bruken og fraværet av konvertering av Windows XP, den mest populære Windows-versjonen noensinne. Tre versjoner av Windows seinere er det fortsatt mange som sverger til forutsigbare og pålitelige XP.

Når Microsoft trekker pluggen for godt for dette OS-et til våren må enormt mange bedrifter bytte til nyere OS. I teorien kan dette både bety Windows 7 og Windows 8, men lisensprisene for Windows 7 er justert opp slik at Windows 8 framstår som billigere.

Utsagnet bringer forvirring til hva avtroppende Microsoft-boss Steve Ballmer sa under et Gartner-symposium i oktober. Der avviste han et Windows i to hastigheter, og antydet en mer kontinuerlig tjenesteorientert Windows-utvikling.

- Dersom vi leverer noe til kunden som er en tjeneste, slik vi gjør med Office 365 fra skyen, så er meldingen fra kunden at vi vil ha nyeste versjon hele tiden, poengterte Ballmer.

Diskusjonen gjør annonseringen av samling av Windows-klienter to uker tilbake både logisk og selvmotsigende. Da var melodien at alle Windows, på telefon, nettbrett og pc, skulle komme til én versjon. På den ene siden gir det en kodebase for alle flyttbare Windows-enheter. Men også ulike generasjoner av Windows på like varianter av maskinvare for samme brukere. I bakgrunnen spøker også nettsky og produkter som allerede har kontinuerlige oppdateringer av eget OS.

Dette skiftet kan derfor bli like krevende å forklare som behovet for både Windows 8 Pro og Windows 8 RT.

Les om:

Enterprise