Windows Mobile 6.5 snart i salg

Windows Mobile 6.5 snart i salg

De første smarttelefonene med Windows Mobile 6.5 er rett rundt hjørnet.

I en fersk pressemelding fra Microsoft avsløres det at de første mobiltelefonene med neste generasjon av Microsoft operativsystem for mobiler vil være i salg fra 6. oktober.

Til tross for at det kun er snakk om et halvt versjonsnummer på papiret, skal versjon 6.5 ha en rekke viktige forbedringer sammenlignet med Windows Mobile 6, som kom for over 2,5 år siden.

- Operativsystemet er forbedret på mange måter, blant annet har det fått et mye bedre grensesnitt og er bedre tilpasset mobil nettbruk, sier Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge. En Windowsbasert telefon er både et kraftig arbeidsverktøy og fyller alle fritidsbehovene til brukeren, fortsetter Solberg.

I tillegg til det nye operativsystemet vil også to nye tjenester bli presentert. Windows Marketplace for Mobile er, som navnet tilsier, en markedsplass for programmer til Windows Mobile. I tillegg presenteres også tjenesten My Phone, en løsning som innebærer at du enkelt kan synkronisere og ta back-up av bilder, musikk, kontakter og tekstmeldinger. Slik sikrer du deg fortsatt tilgang til kontakter, bilder og viktige beskjeder hvis du mister telefonen.

I konkurranse med iPhone og telefoner med Googles Android-operativsystem, blir nok Windows Marketplace en av de viktigste oppdateringene. Tidligere har man som Windows Mobile-bruker måttet ta turen innom en rekke forskjellige nettsteder og nettbutikker for å finne programmer til telefonen. Microsoft har rett og slett manglet en god løsning for å kjøpe og laste ned programmer, slik som både iPhone og Android-brukerne har hatt hele tiden.

Microsoft skryter av at det er rundt 20 000 programmer tilgjengelig til Windows Mobile. Hvor mange av disse som vil ligge klar for Windows Mobile 6.5-kundene er imidlertid usikkert. Microsoft vil nemlig ikke si noe om hvor mange programmer som vil ligge på Windows Marketplace på lanseringsdatoen.

Fra 6. oktober vil LG, HTC og Samsung, og en rekke andre mobilprodusenter selge modeller med Windows Mobile 6.5.

Verdt å oppdatere?

Med Windows 6.5 snaue måneden unna kan det være interessant for mange å oppdatere. Mye tyder imidlertid på at du må kjøpe en ny telefon om du ønsker å bytte fra tidligere Windows Mobile til 6.5. Det er nemlig kun et par modeller som er klargjort for en oppgradering til den kommende versjonen.

Som et ekstra usikkerhetsmoment har man også ryktene om at den neste, store versjonsoppgraderingen av Windows Mobile, til versjon 7, vil skje allerede neste år. Dermed kan det bli dyrt å holde seg oppdatert med siste versjon av Windows Mobile det neste året, med opptil flere telefonbytter.

At en rekke analytikere og eksperter i tillegg mener at Windows Mobile 6.5 er en for liten og lite spennende oppdatering til å overbevise, kan også tyde på at kundene neppe vil flokke til butikkene for å skaffe seg en ny telefon.

Les mer om Windows Mobile 7 her.

Les om:

Enterprise