Windows Mobile 7 kommer i 2010

Windows Mobile 7 kommer i 2010

Med Windows Mobile 6.5 rett rundt hjørnet, avsløres det nå at Microsoft er godt i gang også med neste versjon.

Mye tyder på at du bare så vidt vil få tid til å kikke på Windows Mobile 6.5 før neste versjon er ute. Den kommende utgaven av Microsofts operativsystemer for smarttelefoner har vært under utvikling en god stund, og har blitt forsinket flere ganger. Nå er det mye som tyder på at det kan være like greit å vente til versjon 7 kommer.

Det var Steve Balmer selv som kom med nyheten om at selskapet vil slippe Windows Mobile 7 allerede i 2010. Nyheten ble kom på et "strategisk oppdateringsmøte" tirsdag denne uken. Nyheten kommer overraskende, all den tid Microsoft denne uken også slapp nyheten om at Windows Mobil 6.5 ikke er ventet før sent i år.

Med lanseringene så pass tett opp til hverandre, skal man ikke se bort fra at en del vil droppe overgangen til versjon 6.5 i vente på versjon 7. Windows Mobile 7 vil innebære en mye større oppdatering. Nettopp det kan vise seg å bli et problem for Microsoft, ettersom de tidligere har sagt at brukere som sitter med smarttelefoner med de tidligere utgavene av Windows Mobile, 6.0 og 6.1, ikke vil få muligheten til å oppgradere til 6.5.

Dermed kan det bli til at begge de to nye versjonene av operativsystemet vil kreve nye telefoner. Om så blir tilfelle vil det nok være aktuelt for de fleste å vente et halvårs tid ekstra for å få den store oppdateringen et nytt versjonsnummer bringer med seg, fremfor å gå for en oppdatert versjon av sekseren.

Samtidig er det viktig for Microsoft å komme med en skikkelig oppdatering av sitt mobile operativsystem for å kunne ta opp konkuransen med de andre store operativsystemene for mobiltelefoner.

Satser på mobil

Microsoft-sjefen anser telefoner for å være et av selskapets viktigste satsingsområder i tiden som kommer, og mener det er det markedssegmentet hvor muligheten for vekst er størst. Balmer forklarte videre at Microsoft satser tungt på mobiltelefoner om dagen, ettersom Windows og Windows Mobile kan benytte seg av mye av den samme teknologien. I fremtiden ser han for seg at de to operativsystemene vil kunne være basert på mye av den samme koden. Når det skjer vil linjene mellom pc-er og mobiltelefoner sakte, men sikkert viskes ut, og det er ifølge Balmer det måler Microsoft nå jobber for å nå.

Til tross for den tunge satsingen på mobiltelefoner, holder Balmer fast på at Microsoft selv ikke vil komme med en egen telefon.

- Vår strategi er å selge programvare til et vidt spenn av produsenter, slik at de får større valgmuligheter, sa Balmer på møtet som ble holdt tirsdag.

Balmer og Microsoft har enn så lenge ikke avslørt detaljer rundt Windows Mobile 7, eller hvorfor de regner med å ha det klart så pass raskt etter lanseringen av versjon 6.5, men man skal ikke se bort fra at det nye operativsystemet for smarttelefoner vil ha mye felles med, og være tett bundet opp mot, Windows 7.

Enterprise