Windows på nye MacBook Air

Windows på nye MacBook Air

TIPS: Last ned BootCamp-drivere til usb-minnepinne.

Mac-menn (og kvinner) med nye Air må belage seg på ny måte å installere Windows på - dersom det er helt uunngåelig.

Apples nye lettvekter leveres som kjent uten optisk enhet. Så hvordan installere Windows dersom det er et krav?

Les også: CD-installasjon på MacBook Air

Det er to måter å aksessere innhold fra optiske disker på en MacBook Air: Enten ved kjøpe en ekstern diskstasjon fra Apple, eller å dele en SuperDrive på en vanlig Mac.

Det mest radikale med Air-designet er kanskje fraværet av SuperDrive-en - sett fra et prinsipielt standpunkt. Det ble ramaskrik da Apple valgte å kutte ut floppydisken på den originale iMac. Men tiden er nok moden for å legge optiske lagringsmedier i skuffen for godt. Når brukte du diskstasjonen sist?

Les også: Test av MacBook Air 13"

Apple har selvfølgelig måttet ta konsekvensen av dette, og med årets MacBook Air-modeller velger man isteden å levere med den obligatoriske systemgjenopprettingsdisken på en usb-minnepinne. Både elegant og enkelt - det gjelder bare å ikke miste den lille hjelperen.

Men systemdisken som følger med en ny Mac har også drivere for Windows-operativsystemet. Selve Windows-disken må en ha i tillegg - Apples drivere er for å tilpasse multitouch-funksjoner og annen maskinvare. Så hvordan installerer Air-eiere Windows under BootCamp?

Les også: To år til Windows 8

Løsningen er å laste ned drivere fra selve BootCamp-assistenten. En Download Windows Support Software-dialog vil vises tidlig i prosessen, og man kan velge å lagre til USB-minne eller å brenne filene til en disk. Det første er sannsynligvis det mest aktuelle.

Installasjonen kjøres fra dette mediet etter at basisinstallasjonen av Windows er utført. Et vesentlig poeng å merke seg er at Apple kun har tilpasset Windows-drivere for 2010 MacBook Air-modellen for den nyeste Windows-versjonen - Windows 7 (alle varianter). Det betyr at Windows Vista eller Windows XP ikke er støttet.

Via Apple.

Se Apples MacBook Air promovideo under.

Les om:

Enterprise