Windows Phone 7 attraktivt for applikasjonsutviklere

Windows Phone 7 attraktivt for applikasjonsutviklere

Verktøy for å lage applikasjoner er lastet ned over 300 000 ganger, sier Microsoft.

Betaverktøyene for utviklere som vil lage applikasjoner til Windows Phone 7 app-butikken har mer enn 300 000 nedlastinger allerede, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Mobil-flopp fra Microsoft

Lanseres i oktober

Microsoft skifter fra beta til full versjon av Windows Phone 7 Developer Tools den 16. september, noen få uker før lanseringen av smarttelefon-plattformen i oktober, da Windows Phone 7-serien vil begynne å dukke opp i butikkene.

Dersom bare halvparten av dem som har lastet ned utviklerverktøyene ender opp med å lage et endelig produkt, vil det likevel bety 150 000 applikasjoner for Windows Phone 7 - et meget respektabelt antall for en lansering. Microsofts gryende applikasjonsutviklere kommer fra vidt forskjellige steder, blant annet fra Twitter-klienten Seesmic, Associated Press, og bil-listeprisselskapet Kelley Blue Book.

Apple har ledelsen i markedet for mobilapplikasjoner, med 225 000 apps for iPhone i sin nettbutikk. Android har rundt 60 000, mens RIM har 9 500 applikasjoner for BlackBerry.

LES OGSÅ:

Viste frem ny Windows Mobile i Barcelona

Business & pleasure

Microsoft har brukt mye krefter på å selge inn smarttelefonen overfor IT-bransjen, ved å fremheve integreringsegenskapene med Office, Exchange og Sharepoint. I tillegg har Microsoft gått hardt ut og reklamert med at bare Windows Phone 7-telefoner virkelig duger til både forretninger og fornøyelse. Microsoft tar åpenbart dette på alvor, for i tillegg til forretningsapplikasjoner kan du regne med å kunne spille Zombie Attack!, Halo Waypoint, Castlevania og rundt 60 andre spill. Så får vi se hvor godt det lykkes for Microsoft å kombinere "business and pleasure".

LES OGSÅ:

Satser stort på iPhone-tegneserier

iPhone som bedriftstelefon

Windows Phone 7 er muligens det mest bedriftsvennlige mobiloperativsystemet så langt, med et rent brukergrensesnitt, en bedriftsløsning som synkroniserer dokumenter mellom telefonen og pc-en, samt bedriftsapplikasjoner som skal øke både sikkerheten og produktiviteten i et foretak. Men Microsoft møter konkurranse fra Apple også på dette området. iPhone har tradisjonelt vært et forbrukerprodukt, men ifølge tall fra AT&T er nå to av fem iPhone-telefoner som kjøpes ment for bruk i bedrifter.

Les om:

Enterprise