- Windows Phone 7 blir like utbredt som iPhone

- Windows Phone 7 blir like utbredt som iPhone

Smarttelefonsalget vokser kraftig. IDC tror Microsoft vil innhente Apple med Windows Phone 7, som muligens lanseres allerede 11. oktober.

Smarttelefoner utgjør en stadig større andel av mobilsalget.

Ifølge tall fra analyseselskapet IDC ble det i første halvdel av 2010 solgt nesten 120 millioner smarttelefoner. Det er en økning på 55,5 prosent i forhold til samme periode i fjor, skriver nettstedet crn.dk. IDC anslår at antall solgte smarttelefoner i år ender på nesten 270 millioner telefoner, 55,4 prosent mer enn i fjor.

LES OGSÅ:

Mobilbeskyttelse for Symbian og Windows Mobile

Android tar en fjerdedel

Videre anslår IDC at Android vil vokse kraftig fra 16 prosent markedsandel i år, til nesten 25 prosent i 2014. Operativsystemet Symbian, som brukes på de fleste av Nokias mobiltelefoner, vil fortsatt være markedsledende, men går tilbake fra 40 prosent markedsandel i dag til 33 prosent i 2014, tror IDC.

IDC spår at Microsoft vil oppleve stor fremgang med Windows Mobile, drevet i hovedsak av det nye Windows Phone 7. Målt i markedsandel vil Windows Mobile øke fra omtrent 7 til 10 prosent, og innhenter dermed Apple, som ifølge IDCs analyse kommer til å falle fra rundt 15 til 11 prosent.

LES OGSÅ:

Bruk mobilen som trådløst nettverk

Lanseres 11. oktober?

Windows Phone 7 lanseres kanskje 11. oktober ved et arrangement i New York. Det hevder i alle fall nettstedet Pocket-lint. Pocket-lint publiserer teknologinyheter og anmeldelser, og refererer til flere Microsoft-kilder som de ikke navngir nærmere.

Den 1. september annonserte Microsoft via en blogg at operativsystemet var ferdigstilt og hadde blitt sluppet til produsenter. Offisielle Microsoft-kilder har ved forskjellige anledninger listet opp fem produsenter av Windows Phone 7 smarttelefoner – Asus, HTC, LG, Samsung og Dell. I tillegg ryktes det at Sony Ericsson og Toshiba også er på listen, ifølge PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Stor oppdatering til iPhone

Les om:

Enterprise