Windows Phone 7 snart i butikkene

Windows Phone 7 snart i butikkene

Microsofts nye mobiloperativsystem Windows Phone 7 er sendt til produsentene.

Microsoft er blitt hengende etter i markedet for smartmobiler, med et operativsystem som ikke egner seg for dagens tasteløse touchtelefoner hvor brukerne helst foretrekker å bruke fingrene i stedet for penn. Flere analytikere har uttalt at det kommende mobiloperativsystemet Windows Phone 7 kommer til å være avgjørende for Microsofts fremtid i smarttelefonmarkedet.

I begynnelsen av september kunne Microsoft melde i et blogginnlegg at det nye operativsystemet var ferdig, og nå er sendt til mobilprodusentene. Ifølge Microsoft er dette den mest gjennomtestede mobile plattformen Microsoft har lansert. Blant telefonprodusentene som ventes å komme med Windows Phone 7-baserte telefoner nevner vi blant annet HTC, LG, Samsung og Sony Ericsson.

Windows Phone 7 er utviklet helt fra bunnen av, og har fått et totalt annerledes brukergrensesnitt i forhold til det vi kjenner fra Windows Mobile 6.5. Operativsystemet er blitt lang mer «fingervennlig», med store og tydelige ikoner. Det er lagt mye mer vekt på underholdningsbiten i forhold til tidligere, blant annet med samme grensesnitt for musikkavspilling som på Microsofts Zune-musikkspillere. I tillegg er det også koblinger til sosiale nettverkstjenester som blant annet Facebook, og det vil komme spill som er tett linket opp mot Xbox Live.

Samtidig som Windows Phone 7 er laget for underholdning og moro, legger Microsoft vekt på at dette også skal være telefoner som skal egne seg for bruk i jobbsammenheng, med blant annet god integrasjon mot Exchange Server og innebygget klient for oppkobling mot SharePoint. Windows Phone 7 skal ifølge Microsoft ha gode muligheter for administrasjon, med styring av policies (for eksempel krav om passord og passordlengde), mulighet til fjernsletting av stjålne eller mistede telefoner, samt mulighet til å forhindre bruk av uttakbare minnekort.

De første Windows 7-telefonene ventes i oktober, men det er foreløpig usikkert når telefonene lanseres i Norge.

Enterprise