Windows Phone 7 snart norgesaktuell

Windows Phone 7 snart norgesaktuell

Microsoft har offisielt bekreftet at Windows Phone 7 verdenslanseres mandag 11. oktober. Norge er trolig blant tidliglandene.

Lanseringen skjer under en tilstelning i New York, som har fått den fengende tittelen Windows Phone 7 Worldwide Launch Event.

Kommer trolig snart til Norge

Microsoft Norge har foreløpig ikke kunngjort noen norsk lansering av Windows Phone 7. Microsoft har imidlertid innkalt norsk presse til å følge verdenslanseringen i en live webcast fra New York den 11. oktober på ettermiddagen.

Etter hva PC World har grunn til å tro vil Microsoft kunngjøre norsk lanseringsdato på dette arrangementet, og vårt stalltips er at norsk lansering vil finne sted allerede rundt torsdag 21. oktober, det vil si om drøye to uker. Hva som vil finnes av norske apps og tjenester allerede ved lansering, knytter det seg stor spenning til.

Det er heller ikke sagt noe om hvilke produsenter som vil ha telefoner klare til den norske lanseringen, men vi holder HTC, LG og Samsung som de tre mest sannsynlige kandidatene. Hvilket prisnivå telefonene vil ligge på finnes det ingen informasjon om, men det er sannsynlig at produsentene jobber på vanlig måte med operatørene for å kunne tilby subsidierte modeller med bindingstid.

Forventninger

Det blir spennende å se om Windows Phone 7 har det som skal til for å ta opp kampen med Apples braksuksess iPhone og den stødig voksende hæren av Android-telefoner.

LES OGSÅ:

Se Windows Phone 7 i bruk

Det er knyttet store forventninger til om Microsoft klarer å levere noe som imponerer denne gangen, når vi husker selskapets forrige tragiske forsøk på mobilmarkedet med smarttelefonen Kin. Microsoft kuttet Kin-telefonen i juni, bare seks uker etter at den ble lansert. Siden da har Microsoft forsikret sine partnere og utviklere om at selskapet kommer til å levere en mobiltelefon med pondus nok til å være konkurransedyktig i det blomstrende smarttelefonmarkedet.

Spesifikasjoner

Microsoft krever at alle Windows Phone 7-telefoner møter visse minimumskrav, inkludert minst 256 megabyte RAM, 1 gigahertz prosessor, 4 gigabyte flashminne, WiFi (b/g)-støtte, kapasitiv berøringsskjerm og gps, akselerometer, kompass, nærhets- og lyssensorer.

LES OGSÅ:

- Windows Phone 7 blir like utbredt som iPhone

Flere lekkede bilder og spesifikasjoner av antatte Windows Phone 7-telefoner har dukket opp på nettet de siste månedene.

HTC jobber angivelig med minst ett håndsett kalt HTC Mondrian. Spesifikasjonene for Mondrian er ikke helt kjent, men telefonen ryktes å være en modifikasjon av Windows Mobile 6.5-baserte HTC HD2, med en 1,3 gigahertz Snapdragon prosessor.

Dell jobber med en Windows Phone 7-telefon som kalles Lightning, ifølge Engadget. Håndsettet ryktes å være utstyrt med en 4,1-tommers WVGA OLED skjerm, 5 megapiksel kamera, 1 gigahertz Snapdragon prosessor, SD-kortleser med et forhåndsinstallert 8 gigabyte kort, GPS, akselerometer, digitalt kompass og FM-radio.

LG jobber med et håndsett med utskyvbart tastatur som kalles Panther, ifølge nettstedet Pocket-lint. Vi kjenner ingen spesifikasjoner for Panther, men LG har vist fram telefonen for journalister siden februar.

Samsung annonserte sent i september at de har lisensiert Windows Phone 7, og kommer til å ha flere modeller klare for lansering i de kommende månedene, melder Gizmodo.

Applikasjoner og spill

Microsoft har satset stort på at det skal være mange applikasjoner tilgjengelig på Windows Phone Marketplace før Windows Phone 7 slippes i neste uke.

Men nøkkelen til suksess for applikasjonskatalogen til Windows Phone 7 er ikke nødvendigvis å ha hundretusenvis av tredjepartsapplikasjoner slik som Apples iTunes Store, eller titusenvis som Android Market har. Det viktigste blir sannsynligvis at Windows Phone 7 sørger for å ha de mest populære applikasjonene ved lansering, som for eksempel Facebook, Twitter, Dropbox, YouTube, Netflix og Evernote.

Sjefen for Marketplace, Todd Brix, forteller på sin blogg at Microsoft har brukt store ressurser på å gjøre brukeropplevelsen så enkel som mulig, og samtidig gjøre det enkelt for utviklere å selge sine applikasjoner på Marketplace.

Integrasjon med Xbox blir også en stor del av Windows Phone 7. Microsoft har allerede rundt 60 spill klare, blant annet Assassins Creed, Bejeweled LIVE, Castlevania, Crackdown 2: Project Sunburst, Frogger, Guitar Hero 5, Halo Waypoint, Splinter Cell Conviction, Star Wars: Conviction og Zombie Attack.

LES OGSÅ:

Nå kan du handle Android-apps

Microsoft planlegger å bruke 500 millioner dollar, i overkant av 3 milliarder kroner, på reklame og markedsføring av Windows Phone 7. Så får vi se om Windows Phone 7 innfrir forventningene og vinner forbrukernes gunst, og greier å tvinge seg inn i som et verdig alternativ i et aggressivt marked.

Les om:

Enterprise