Windows tetter usb-hullet

Windows tetter usb-hullet

Ny lappesak sørger for at usb-virus ikke kan spres på eldre Windows-maskiner.

Nå kommer en oppdatering til eldre Windows-maskiner som skal ta knekken på de såkalte usb-virusene, som sprer seg via en Windows-funksjon som automatisk starter gitte programmer (og eventuelle virus) i det en usb-lagringsenhet plugges inn i maskinen.

Dermed kommer gamle Windows-maskiner på nivå med Windows 7, skriver Comon.dk.

Autokjør-funksjonen, som den gjerne kalles, er kjekk og grei når det er snakk om en cd eller dvd med programvare. Du putter den inn, og får automatisk startet opp installasjonsprogrammer til Microsoft Office, for eksempel. Men funksjonen har også fungert på usb-lagringsenheter, som har gjort at skurker har startet å utnytte funksjonen til å spre virus.

Nå skal auturun-funksjonen kun fungere på cd-er, dvd-er – og altså ikke på de aller fleste usb-minnepinner og harddisker. Noen minnepinner er riktignok innstilt på en slik måte at de utgir seg for å være en cd eller dvd, og akkurat disse vil ikke bli blokkert av oppdateringen Microsoft har kommet med.

Lappesakene vil foreløpig ikke spres med automatisk Windows-oppdateringer, og må derfor lastes ned manuelt. De fungerer for Windows XP og Windows Vista, og kan finnes på denne lenken.

Enterprise