XP får leve lenger

XP får leve lenger

Microsoft har bestemt seg for ytterligere å utvide levetiden til Windows XP. Men kun på trege maskiner.

I april i år annonserte Microsoft at de ville komme til å selge Windows XP-lisenser til billige bærbare datamaskiner, som Asus EEE pc-en. Under denne ukes Computex-konferanse avslørte selskapet at de også vil utvide XP-levetiden for det laveste segmentet av stasjonære pc-er, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: XP skal selges til 2010

Dette innebærer at produsenter kan inkludere XP i slike systemer helt frem til 2010, hvilket er den samme tidsfristen som for de billige bærbare. Ifølge Microsoft-direktør Rob Young gjelder utvidelsen såkalte Nettops, et begrep som Intel grunnla for å beskrive billige stasjonære maskiner som har begrensede systemkonfigurasjoner og som er beregnet for enkle oppgaver som internett-surfing og epost-behandling.

Det er imidlertid uklart hvilke begrensninger Microsoft legger for å hindre produsentene i å installere XP på kraftigere maskiner. Young mener at Microsoft og pc-produsentene stort sett er enige om hva som kan kalles en Nettop, og at det derfor ikke er nødvendig å spesifisere ytterligere.

LES OGSÅ: Eee PC skal selges med XP

Les om:

Enterprise