Yahoo avviser Microsoft-budet

Yahoo avviser Microsoft-budet

Styret i Yahoo mener budet vesentlig underpriser verdiene i selskapet, men Microsoft lar seg foreløpig ikke presse.

Yahoo-styret takket mandag nei til det overraskende Microsoft-budet på 240 milliarder kroner for søkeselskapet.

Ledelsen, i samråd med juridiske og finansielle rådgivere, har kommet fram til at budet langt fra reflekterer selskapets kontantstrøm, inntektspotensial og verdiene av de ferske investeringene i deres nye annonseplattform.

- Vi er forpliktet til å forfølge andre initiativer som maksimerer verdien for alle aksjonærer, heter det i en pressemelding fra Yahoo.

LES OGSÅ: Microsoft byr 240 milliarder for Yahoo

Det enstemmige avslaget fra Yahoo-styret betyr at Microsoft enten må høyne budet eller forsøke å kjøpe flest mulig aksjer til den allerede foreslåtte prisen, en såkalt fiendtlig overtakelse.

Det er relativt uvanlig at et så stort selskap blir kjøpt opp mot sin vilje, men flere analytikere mener det kan være sannsynlig etter å ha tolket svaret fra Microsoft.

I en pressemelding skriver selskapet at de mener verdifastsettelsen er rimelig, og beklager at ikke Yahoo har tatt imot budet.

- Avslaget endrer ikke vår tro på det strategiske og finansielle grunnlaget for budet er riktig. Microsoft vil sørge for at Yahoos aksjonærer får en mulighet til å realisere verdiene i vårt tilbud, heter det fra Microsoft.

LES OGSÅ: Hudfletter Yahoo-budet

Flere har spekulert i at Microsoft vil øke budet fra 31 til 35 dollar, men etter pressemeldingen virker dette mindre sannsynlig.

- Basert på samtaler med aksjonærer i begge selskaper, er vi sikre på at en rask transaksjon for å fusjonere selskapene er i alle parters beste interesse, skriver Microsoft i meldingen.

Yahoo er ifølge ubekreftede meldinger i samtaler med både AOL og Google for å forsøke å unngå en Microsoft-fusjon. Hvis ingen andre melder seg som mulige kjøpere, er det sannsynlig at Yahoo-styret likevel vil takke ja til det nåværende budet fra Microsoft, mener flere analytikere.

Enterprise