Yahoo avviser nok et MS-bud

Yahoo avviser nok et MS-bud

Microsoft og investor Carl Icahn forsøker å dele opp selskapet, raser Yahoo-ledelsen.

Lørdag kveld avviste Yahoo et bud fra Microsoft og investor Carl Icahn. Budet innebar en omstrukturering av Yahoo, søkefunksjonen skulle gå til Microsoft, mens Icahn skulle få resten. Det likte Yahoo-ledelsen dårlig, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Denne pussige og opportunistiske alliansen mellom Microsoft og Carl Icahn tenker på alt annet enn Yahoos aksjeholdere. Det er tydelig at Microsoft, etter ikke å ha klart å komme videre innen søk, legger seg opp til de kortsiktige målene til Icahn for å presse Yahoo til å selge kjernevirksomheten innen søk. Dette er svært fordelaktig for Microsoft, men lite fordelaktig for våre eiere. Styret vil ikke tillate at det skjer. Vi forholder oss åpne til tilbud som gir verdi for eierne, men mener at det ikke skal kunne dikteres av Microsoft og en enkelt, korttenkt investor, sier styreleder Roy Bostock i Yahoo i en pressemelding.

LES OGSÅ: Microsoft vil ha halve Yahoo

Forslaget fra Microsoft og Icahn kom fredag kveld, ifølge Yahoo, og hadde en tidsfrist på 24 timer. Dette mente Yahoo var uakseptabelt og vanvittig, og at avtalen med Google er økonomisk mye mer fordelaktig.

LES OGSÅ: Yahoo viser Google-annonser

Oppdelingsforslaget ville også bety at Yahoo ikke kunne selges som et samlet selskap, noe styret anså som en nødvendighet for å få en god pris.

Yahoo tilbød Microsoft å kjøpe hele selskapet for 33 dollar pr aksje, eller en forbedret "bare-søk-avtale”. Begge forslagene ble forkastet av Microsoft.

Et annet forslag fra Microsoft, var at de kunne kjøpe søkealgoritmene og tilhørende strategiske planer og intellektuell eiendom. Yahoo avslo.

LES OGSÅ: Presser Yahoo til forhandling

- Microsoft og Icahn forsøker å dele opp selskapet og gi vår søketjeneste til Microsoft på vilkår som vil være ufordelaktig for våre eiere. Vi skal la våre aksjeholdere, ikke Microsoft og Icahn, få avgjøre hva som er i deres beste interesser og vi ser frem til den kommende avstemmingen, sier Bostock.

Microsoft-ledelsen var ikke tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ: Microsoft byr 240 milliarder for Yahoo

Enterprise