Yahoo og Bing smelter sammen

Yahoo og Bing smelter sammen

EU og USA gir tommel opp for å gjøre to søkemotorer til én.

Både amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter har nå godkjent sammensmeltingen av Yahoo og Microsofts søkemotor Bing.

De to selskapene har samarbeidet en stund, hovedsakelig om annonser. Men det er ikke før nå de har fått grønt lys for å la Microsofts søkemotor også bli Yahoos.

"Flere valg"

Selskapets utviklere skal nå i gang med arbeidet, og håper at arbeidet er ferdig i løpet av året, i alle fall for amerikanske brukere. Yahoo skal fortsatt bestå, men selve søket skal skje med Bing-teknologi.

- Selv om vi bare er i begynnelsen av denne prosessen, har vi nådd en spennende milepæl, sier Microsoft-direktør Steve Ballmer.

- Jeg tror at Microsoft og Yahoo vil tilby mer valgmuligheter, mer verdi og bedre innovasjon til våre kunder, samt våre annonsører.

Google-angrep

Med "valgmuligheter" mener nok Ballmer først og fremst "ikke Google".

Søkemotoren har rundt 65 prosent av markedet, og hverken Yahoo eller Microsoft har hatt særlig suksess de siste årene med sine søkemotorer.

- Dette gjennombruddet av en søkeallianse betyr at Yahoo kan fokusere enda mer på vår innovative søkeopplevelse, mener Yahoo-direktør Carol Ann Bartz.

Enterprise