- Yahoo og Bing søkeslår Google

- Yahoo og Bing søkeslår Google

Nye undersøkelser viser at mer enn 80 prosent av søkene foretatt på bade Yahoo og Bing var veldig velykket.

Å søke i Google er kanskje ikke det beste alternativet hvis du ville finne nøyaktig det du leter etter på nettet, i følge nye undersøkelser.

- Mer vellykket

Selv om 66 prosent av alle søk ble gjort via Googles søkemotor i juli, var mer enn 80 prosent av søkene gjort på Yahoo eller Bing velykket sammenlignet med bare 68 prosent av Google søkene.

Det er det nettbaserte analyseselskapet, Experian Hitwise, som forrige torsdag utgav disse tallene. De definerer et velykket søk som et søk der personen klikker seg gjennom til en annen nettside via søkemotoren, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Debatt

Rapporten kommer bare uker etter diskusjonen som har pågått mellom it-eksperter som krangler om Microsoft burdte selge Bing eller ikke.

En spaltist fra The New York Times skrev at Bing har blitt en “distraksjon for programvaregiganten” ettersom Bing og andre nettsteder som drives av Bing bare kontrollerer 27 prosent av markedet i USA.

Computerworld-kommentator Preston Gralla mener på sin side 27 prosent av markedet fortsatt er en gullgruve.

- Hvis Microsoft forlater Bing , så kan de likesågodt forlate hele sin istedeværelse på nettet, ettersom Bing, bortsett fra Hotmail, er Microsoft’s eneste betydelige netttjeneste.

Experian Hitwise’s rapport forteller at juli var den tredje måneden på rad som viste en økning av søk gjennom Bing. Bing-søkene utgjorde 28 prosent av all nettsøk gjennomført i juli.

Les om:

Enterprise