Yahoo dropper Directory-tjenesten

Yahoo dropper Directory-tjenesten

Nå er det snart slutt også i USA.

Yahoo fortsetter prosessen med å stenge sin katalogtjeneste Yahoo Directory. Ved nyttår vil tjenesten bli avviklet helt og holdent, også i USA.

Allerede i 2010 ble Yahoo Directory stengt i en rekke europeiske land, og tjenesten ser ikke ut til å være tilgjengelig fra Norge.

Etter at tjenesten ble nedlagt i Frankrike, Spania, italia og Tyskland i 2009, sa en talsperson for Yahoo at selskapet ikke hadde noen planer om å stenge Directory-tjenesten i USA.

Mye vann er rent i havet siden den gang, og nå har Yahoo-ledelsen kunngjort at Yahoo Directory nedlegges ved årsskiftet.

Pioner-tjeneste

Yahoo Directory var den første søketjenesten som Yahoo etablerte etter oppstarten av firmaet i 1994. I motsetning til dagens søkemotorer, for eksempel hos Google, som benytter såkalt «crawl»-teknologi med automatiske søkeroboter, har Yahoo Directory levert søkesvar i form av lister bearbeidet av fagfolk.

Til å begynne med var Yahoo Directory delt i en gratis standard-søketjeneste og en betaltjeneste. På sistnevnte tjeneste var det vel å merke ikke brukerne som måtte betale, men firmaer som ville være sikre på å få sine websider prioritert på listene. På et tidspunkt var prisen 299 dollar for å lagt ut en anbefaling av nettsstedet - pornonettsteder måtte ut med 600 dollar.

Yahoo ble startet av to California-studenter, Jerry Yang og David Filo, og regnes fortsatt som et av de mest besøkte nettstedene i USA, med rundt 700 millioner besøkende hver måned, ifølge Wikipedia .

31. desember i år er det altså slutt for Yahoo Directory, melder amerikanske PC World .

Annonsører på Yahoo Directory vil bli oppgradert til en ny tjeneste, men selskapet har foreløpig ikke kommet med noen informasjon om hva denne tjenesten går ut på.

Les om:

Enterprise