Yahoo-sjef solgte Yahoo-aksjer

Yahoo-sjef solgte Yahoo-aksjer

Carol Bartz får kritikk etter at det har kommet frem at hun har solgt egne aksjeposter i selskapet hun er sjef for.

Yahoo-sjef Carol Bartz får skarp kritikk fra investorer etter at det har blitt avslørt at hun har solgt ut Yahoo-aksjeposter tilsvarende rundt 12 millioner norske kroner. Det er en tiendedel av aksjene Bartz har i selskapet.

- Det er alt for mye, og alt for tidlig, kommenterer Yahoo-investor Eric Jackson fra Ironforge overfor The Guardian.

Hun er ikke den eneste som har solgt. Visedirektør Mike Callahan har solgt aksjer for mer enn 8 millioner norske kroner.

Klør seg i hodet

Jussprofessor ved Københavns universitet, Jesper Lau Hansen, er ekspert i selskapsrett. Til Computerworld i Danmark sier han at salgene sender dprlgie signaler til resten av selskapets investorer.

- Det er ikke en ubetydelig aksjepost når det er snakk om mer enn 10 prosent av ens aksjepost i et selskap. Derfor er det helt naturlig at andre investorer stiller spørsmål til handlingen, sier han.

- Kan være legitimt

Professor ved Institutt for Finansiering ved Copenhagen Business School, Søren Hvidskjær, påpeker på sin side at det kan være mange naturlige årsaker til sjokksalget.

- Det kan være mange grunner til at en toppleder velger å selge ut sine aksjeposter. En helt legitim grunn kan være å spre sin finansielle risiko, sier han, men legger til at også han funderer over salget.

- Normalt pleier det å være en periode hvor nylig tiltrådte direktører ikke har mulighet til å realisere aksjeopsjoner. Det virker ikke som om det har vært tilfellet her.

Har fortsatt mange aksjer

Salget til tross, Bartz har ikke akkurat mangel på Yahoo-aksjer. 987.142 aksjer besitter damen. Hun har solgt totalt 138.454 aksjer i to runder, henholdsvis 31. mars til 12,81 dollar stykker og 30. juni til 15,66 dollar stykket – i sistnevnte tilfellet solgte hun 73.131 aksjer.

Hun har mulighet til å kjøpe opptil fem millioner aksjer i selskapet.

Aksjekursen har vokst i Bartz’ nærvær, fra rundt 11 til rundt 14 dollar. November i fjor var aksjen helt nede på 9 dollar, mens den i rett før avtalen med Microsoft var oppe i 17,48 dollar.

Yahoo har forsvart salget overfor The Guardian ved å hevde salget var nødvendig av skattemessige hensyn.

Les om:

Enterprise