Yahoo-Yang gir seg

Yahoo-Yang gir seg

Grunnlegger og Yahoo-sjef Jerry Yang gir seg etter en rekke nedturer.

Etter å ha sagt nei til Microsoft-kjøp, etter et mislykket Google-kjøp og etter to runder med oppsigelser gir Yahoos toppsjef Jerry Yang seg.

Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste melder at Yang nå skal tilbake til sin tidligere tittel "chief Yahoo" når en etterfølger blir utnevnt. Han vil også beholde sin plass i styret.

Yahoo-sjefen, som var med på å grunnlegge firmaet, har vært under et sterkt press fra aksjeeierne etter det mange ser på som en rekke feilsteg.

LES OGSÅ: Oppsigelser i Yahoo

Det mange synes er hans verste bommert, er å si nei til Microsofts tilbud om 45 milliarder dollar for selskapet. Yang syntes dette var for lite, og Microsoft trakk seg dermed ut av forhandlingene.

Yang prøvde dermed å få til en avtale med News Corp. om et samarbeid med Myspace. Han snakket også med TimeWarner om å smelte sammen med AOL, men ingen av disse avtalene ble noe av.

Heller ikke reklameavtalen med Google, som ble stanset av det amerikanske rettsvesenet.

Yahoos aksjekurs har senere dalt, og Yang har på lang vei innrømmet at tilbudet fra Microsoft nok ikke var så dårlig likevel.

LES OGSÅ: Yahoo: Kjøp oss, Microsoft!

- Folk har spekulert i Yangs avgang i månedsvis. Selskapet har ikke tatt seg opp, så jeg tror det er fornuftig med en ny sjef, sier analytiker Greg Sterling i Sterling Market Intelligence til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Yahoos nye toppsjef kan bli en kvinne, ettersom direktøren Sue Decker sees på som en opplagt kandidat. Men hun har ennå ikke blitt utnevnt, noe som kan tyde på at Yahoo kan ha andre planer.

- Det trengs nye typer egenskaper enn hva Yang hadde for å få folk interessert i Yahoo igjen, tror Charlene Li i Altimeter Group.

LES OGSÅ: Telenor svartelistet av Yahoo

Les om:

Enterprise