Epost i en litt stor skjortelomme

Epost i en litt stor skjortelomme

TEST: I-mate Jasjar er en drøm for personer som trenger å få sin epost raskst også når de er på farten.
Jasjar er i praksis en liten notatblokk-pc med telefonfunksjonalitet, hvor skjermen kan vris rundt. Den er akkurat så stor at den passer i en skjortelomme.

For personer med behov for en terminal som støtter både tale, internett og epost er Jasjar spennede. Men det blir en vurdering av funksjonalitet i forhold til pris.

De som først og fremst ønsker en telefon med noe ekstra, bør heller lete et annet sted, hvis ikke de er villige til å venne seg til Jasjar som telefon med mye funksjonalitet. Den kan enten være GSM- eller UMTS-telefon, avhengig av elektronikkbrikken (SIM, Subscriber IdentityModel).

Telefontastatur mangler. Isteden tegnes tastaturet på skjermen. Det er best å bruke den medfølgende pennen, men fingeren kan til nød benyttes. Meldinger skrives med tastaturet, men det krever tilvenning siden tastene ligger så tett.

Hodesettet er en nødvendighet, for Jasjar er såpass bred og tung at det føles unaturlig å holde den som en vanlig telefon. Kvaliteten på ørepluggene er bra, men som vanlig blir det lett et ledningskaos.