Equant drar inn 200 millioner fra UD

Equant drar inn 200 millioner fra UD

Equant lenker sammen 84 ambassader og konsulater i en femårs-kontrakt.

Equant har underskrevet en kontrakt med Utenriksdepartementet som løper over fem år og har en verdi på 200 millioner kroner. Equant leverer en fullstendig IP-basert kommunikasjonsløsning for å koble sammen 84 ambassader og konsulater i Europa, Nord- og Sør Amerika, Afrika og Asia med hovedkontoret i Oslo.

Satelittkommunikasjon sikrer tilgang til Equants IP-nettverk i områder hvor det er vanskelig med jordbaserte linjer.

Bort fra frame-relay

I de siste fem årene har UD hatt et frame-relay nettverk fra Equant, men nå har man bestemt at MPLS-teknologi (Multi-Protocol Labell Switching) passer bedre for å imøtekomme dagens behov.

Etter et offentlig anbud, hvor fire leverandører var i finalen, valgte UD Equant fordi de hadde den mest kostnadseffektive løsningen, og lavest operasjonell og økonomisk risiko.

- Equants tilbud var det beste på flere av de viktigste områdene for Utenriksdepartementet. Av de fire kvalifiserte kandidatene var det ingen som kunne matche Equants tekniske løsning, globale dekning eller evne til å yte lokal support på alle lokasjoner, sier avdelingsdirektør i UD, Ove Mo.

Viktig for globale prosjekter

Han legger til at med implementeringen av en ny avansert global infrastruktur har UD også nå en mulighet til å kjøre data-, tale- og videoapplikasjoner over ett og samme nettverk.

- Samtidig er dette et nødvendig skritt for utviklingen og utrullingen av globale prosjekter, som for eksempel dokumenthåndteringssystemer og fingeravtrykks autentisering i forbindelse med passkontroll, sier Mo.

- Vi har vært stolte av å kunne levere løsninger til Utenriksdepartementet de siste fem årene og er veldig glad for avtalen om å videreutvikle UDs nettverk de neste fem, sier Lars J. Sørbo, nordisk salgsdirektør i Equant.

Migreringen til det nye nettverket ser ut til å bli ferdig i første kvartal av 2006.