Ergo kjøper Allianse

Ergo kjøper Allianse

Postens datterselskap Ergo Group kjøper aksjemajoriteten i det børsnoterte it-selskapet Allianse. Ergo byr 912 mill. kroner for hele selskapet.

- Dette begynte etter børs i går. Vi henvendte oss til hovedaksjonærene med et tilbud, og ut på natta ble vi ferdige, sier adminstrerende direktør i Ergo Group, Terje Mjøs, til Computerworld. no.

- Jeg må innrømme at denne situasjonen kom brått på, sier Rune Jensen, konsernsjef i Allianse, som i en pressemelding betegner oppkjøpet som smigrende.

Posten har kjøpt 55,7 prosent av Allianse-aksjene. Nå ønsker Posten å overta de resterende aksjene for en pris på 19,50 kroner per aksje, godt over gårdsagens kurs på 14,20 kroner. Dette priser Allianse til totalt 912 millioner kroner.

- Vi vil legge fram et bud til de resterende aksjonærene innen 1. juni, sier Mjøs.

Nær 4 mrd.

Hvis Posten lykkes med overtakelsen får Ergo Group en samlet omsetning på 3,9 milliarder kroner. Av dette er mellom 1,1 og 1,3 milliarder kroner i smb-segmentet.

Ergogroup styrker seg mest i Rogaland og på Sørlandet, der Allianse er godt representert.

- Riktig tid
Mjøs forteller at Ergo har fulgt Allianse en stund. Solid vekst i fjerde kvartal i fjor og første kvartal i år gjorde at Mjøs fant tiden inne for å legge fram et tilbud.

- Forutsatt at vi får tilslaget på hele selskapet, vil vi jobbe med å integrere Allianse i Ergo. Særlig i SMB-segmentet får vi nå en stor tilvekst, med en estimert omsetning i dette segmentet på mellom 1,1 og 1,3 milliarder kroner, sier Mjøs.

Ifølge Mjøs vil Allianse nå en omsetning på 700 millioner kroner i år, sammenlignet med 450 millioner kroner i 2005.

- Blir det oppsigelser når 450 Allianse-ansatte skal inn i Ergo?

- Det er ingenting som tyder på det, og forutsetningen for full integrasjon er selsvsagt at alle aksjonærene sier ja. Når det er sagt, vil det alltid være noe overlapping og noen synergier i forbindelse med et et slikt oppkjøp.

Flyttes ikke

Det er ingen planer om å flytte Allianse-ansatte fra sine lokaler på Sørvestlandet.

- De blir hvor de er, sier Ergo Group-direktøren til Computerworld.no.

Les også: - Allianse-oppkjøpet er kannibalisme