Ergo kjøper Bekk for 284 millioner

Ergo kjøper Bekk for 284 millioner

Etter at 40 beilere har forsøkt å kjøpe Bekk, stakk Ergogroup av med selskapet for 284 millioner kroner.

Terje Mjøs, administerende direktør i Ergogroup og Bekk-sjef Olav Folkestad, fortalte i dag at Ergo kjøper Bekk Consulting.

- Vi kjøper 72 prosent av aksjene i Bekk, med rett til å kjøpe resterende aksjer i løpet av tre år.

Prisen er 284 millioner kroner.

LES OGSÅ: Tjener 71 millioner på å selge Bekk

- Det er færre outsourcingsoppdrag, vi må legge mer vekt på drift og forvaltning av applikasjoner. Dette er grunnen til at vi nå tar en eierposisjon i Bekk, sier Mjøs.

Bekk har 180 ansatte og hadde en omsetning på 110 millioner kroner i første halvår 2007, med EBIT-resutlat på 29 millioner.

- Vi har eid 99 prosent av bedriften selv. Vi har en sterk merkevare innen bank og finans, blant annet, sier Olav Folkestad.

Fant nisje

- Hvorfor vil vi ha Ergo som hovedeier? Vi traff en bra nisje mellom internett-konsulentene og de tradisjonelle systemutviklerne. VI valgte og ta kontakt med Ergo, som vi mener fylte hullet hos oss best, med de ressursene vi trengte. Vi utfyller hverandre veldig godt. Og vi ønsket en eier med store ambisjoner i konsulentmarkedet, sier Olav Folkestad.

- Vi har hatt 40 beilere som har vært interessert i oss. Vi fant ut at Ergo passet godt, og tok en telefon til dem i april i år, forteller Folkestad.

- Vi har funnet godt ut av det med hverandre siden samtalene begynte. Det er gledelig at alle de 34 hovedeierne stemte for oppkjøpet, sier Mjøs.

IDC-direktør for Sverige og Norge, Nils Molin, tror oppkjøpet er bra for Ergo.

- De jobber seg opp i verdikjeden og Bekk kan hjelpe dem med det. Det kan styrke dem på ”high end”-siden og bedre imaget, sier han til Computerworld.

LES OGSÅ: Mjøs utsatt for kapringsforsøk