- Ergogroup følger ikke spillereglene

- Ergogroup følger ikke spillereglene

El- og it-forbundet mener Ergogroup ikke følger lovverket og presser folk til å godta sluttpakker.

Hovedtillitsvalgt for El- og it-klubben i Ergogroup, John Christian Hanssen, mener at deler av bransjen er i ferd med å få amerikanske trekk når det gjelder oppsigelser. Med det mener han at fokus ligger på individuelt nivå, og mindre på løsninger som er best for fellesskapet. Ergogroup er blant selskapene som prøver å lure seg unna regelverket, mener han.

- Ergogroup har begynt med samtaler som de kaller "uformelle". I praksis får de ansatte en sluttpakke som de må bestemme seg for i løpet av noen få dager, uten en god forklaring hvorfor de er tatt ut. Sier man nei, risikerer man en dårligere pakke. Sier man ja, frasier man seg alle rettigheter senere i prosessen, sier Hanssen.

Samtidig vet Hanssen at Ergogroup presenterer seg på universiteter for å hente inn nye, unge mennesker.

- Vi liker ikke at de rekrutterer, samtidig som de tilbyr sluttpakker. Det er typisk it-bransjens mentalitet, sier Hanssen.

Ny kompetanse

Ergogroup bekrefter at selskapet har hatt prosesser med nedbemanning siden sommeren.

- Vi intensiverer det pågående omstillingsprogrammet for å bedre resultatene våre. Hittil i år har Ergogroup tatt ned kapasiteten med om lag 95 personer, og de ansatte er i dag varslet om at en ytterligere reduksjon i bemanningen på driftsområdet med 30 personer, vil bli gjennomført i 2009 og 2010, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Solegaard.

Solegaard benekter ikke at Ergogroup samtidig leter etter nye hoder.

- Selv om vi nedbemanner i et forretningsområde, har vi ikke generell ansettelsestopp. I et selskap som Ergogroup er det hele tiden et bredt kompetansebehov, og vi kan ikke slutte å rekruttere på alle områder, fordi vi har for mye kompetanse på et område, sier hun.

Hopper bokk

- Stemmer det at dere går på den enkelte ansatte med tilbud om pakker, hvor de må svare innen få dager?

- Det stemmer at vi i uformelle samtaler har tilbudt pakker i forbindelse med nedbemanningen i høst. En stor andel av den nødvendige nedbemanningen har blitt løst gjennom frivillige avtaler. Vi opplever at mange medarbeidere har vært tilfreds med denne løsningen.

Det siste er ikke tillitsvalgt Hanssen overbevist om.

- Samtalene ble avholdt før drøftelsesmøtet. Jeg mener de hopper bukk over lovverket, sier han.