ErgoGroup kjøper Fujitsu Services i Norge

Gjennom oppkjøpet blir ErgoGroup Fujitsu Services samarbeidspartner på outsourcing av it-tjenster i Norge.

Oppkjøpet styrker ErgoGroups tjenestetilbud til virksomheter med landsdekkende tilstedeværelse, ifølge en pressemelding. 

ErgoGroup har handel som en av sine bransjesatsninger. Fujitsu Services Norge har en rekke kunder innenfor butikk- og handelskjeder med behov for en it-leverandør med lokal tilstedeværelse.

Disse får nå ErgoGroup som leverandør. Oppkjøpet tilfører dermed økt oppdragsmengde for ErgoGroups landsdekkende it-service- og supportapparat, ifølge meldingen.

Skal effektiviseres

Fujitsu Services Norge vil i forkant av transaksjonen effektivisere sin virksomhet og skille ut eksisterende produktsalg til en norsk distributør.

Informasjonssjef Wibecke Brusdal i ErgoGruop forteller at selskapet har rundt 30 ansatte i dag, men at maskinvaredelen skal skilles ut før Ergo overtar.

- Jeg kan ikke si så mye, vi er midt i en prosess og folk blir informert nå, sier markedsdirektør Leo J. Sapiraa i Fujitsu Services..

- Omfanget av overtakelsen er først klart om en måneds tid, sier Brusdal til Computerworld.no.

Tilfører volum

Som en konsekvens av oppkjøpet vil en samarbeidsavtale sikre at Fujitsu Services nye og eksisterende multinasjonale kunder blir ivaretatt i Norge gjennom ErgoGroup.

- Fujitsu Services tilfører kundekontrakter som passer godt inn i ErgoGroups virksomhet og tilfører volum som gir lønnsomhet. Sammen med partneravtalen med HP, er dette en bekreftelse på at ErgoGroup er en attraktiv norsk samarbeidspartner for internasjonale tjenesteleverandører, sier administrerende direktør Terje Mjøs i ErgoGroup.

Les også: Norsk avtale for Fujitsu Services