Ericsson kjøper spanske Optimi

Ericsson kjøper spanske Optimi

Ericsson tar over den spanske teleleverandøren Optimi Corporation.

- Optimi-porteføljen kompletterer vår eksisterende OSS-portefølje, som i dag i stor grad distribueres blant nettverk som styres av Ericsson, sier Magnus Mandersson, sjef for Ericsson-enheten Global Service i en pressemelding.

Må finne balansen

- Network-optimalisering er allerede en kjernevirksomhet for Ericsson. Dagens oppkjøp er et ytterligere bevis på vårt engasjement for å støtte våre kunder i utviklingen som foregår innen telekommunikasjon. De siste årene har vi investert i prosesser, metoder og verktøy, så det ligger i vår identitet, sier Mandersson.

I pressemeldingen sier Ericsson at operatører vil se nettverksoptimalisering som en måte å øke kvaliteten og redusere kostnadene. For en telecom tjenesteleverandør er det viktig å optimalisere 2G, 3G og 4G-nettverk, men også å finne balansen av disse teknologiene. Dette gir Ericsson mulighet til å tilby produkter og tjenester som gir mer effektiv planlegging, utbygging og optimalisering av radio-nettverk.

Flere ansatte

Optimi har lyktes med å bygge en global virksomhet som kombinerer OSS-basert verktøy og løsninger for porteføljen med ingeniørtjenester. Dette er et godt supplement til Ericssons egen portefølje, hvor flere og flere krav kommer fra aktører som eier multiteknologi. Ericsson er klar til å hjelpe operatørene med å introdusere neste generasjons teknologi og ta hensyn til bedre kvalitet og reduserte kostnader.

Kjøpet gir Ericsson et bredere kundegrunnlag og ytterligere 200 medarbeidere. Villkårene i avtalen er ennå ikke offentliggjort.