Ericsson vraker Accenture

Accenture var ansvarlig for utrullingen av et gedigent SAP-prosjekt. Nå vrakes konsulentselskapet til fordel for IBM.
Et av hovedoppgavene til Accenture var å implementere forretningssystemet SAP i hele konsernet i Ericsson. Dette er et svært omfattende prosjekt som har vært pågått siden 1998.

Førstkommende onsdag vil prosjektet gå over i driftsfase. Denne outsourcingskontrakten var svært ønsket av Accenture. Men IBM snappet avtalen foran nesen på konsulentselskapet.

Lederen for Accenture i Sverige, Magnus Sjøqvist, ønsker ikke kommentere hva det amerikanske konsulentselskapet taper på tapet av kontrakten.

-- IBM vant avtalen og det er bare for oss å forholde oss til det. Vi avslutter nå våre forpliktelser med Ericsson, sier Sjøqvist til ComputerSweden.

Målet med det store it-prosjektet er å kutte ut alle andre forretnings- og økonomiløsninger slik at alle Ericssons avdelinger og datterselskap, både i Sverige og internasjonalt, går over til den tyske programvaren SAP.

Systemet er nå omsider ferdig implementert og løsningen skal driftes av en ekstern leverandør. Accenture hadde i det lengste håpet at de også kunne gjennomføre denne oppgaven. Men her ble de slått av IBM.

Så fra og med onsdag i denne uken vil IBM være ansvarlig for driften av Ericssons forretningssystem.

IBM og Ericsson har inngått en fem-årig avtale. Det innebærer også at de rundt 1.000 ansatte i Ericsson som har arbeidet med dette, vil bytte arbeidsgiver.