Erik Frøystein slutter i SMG

Viseadministrerende direktør Erik Frøystein i it-distributøren Santech Micro Group er offer for den nye eierens omorganisering.

Etter fem år i en av Norges største it-distributører måtte viseadministrerende direktør Erik Frøystein gå. Dette kom som en overraskelse både på Frøystein, SMG og distributørens kunder og samarbeidspartnere.

 

SMG ble relativt nylig kjøpt opp av den finske distributøren GNT, og etter det Computerworld kjenner til, er det derfra ordren kom om at Frøystein måtte slutte. Etter hvert fikk Frøystein forhandlet seg frem til en avtale

 

- Og i den står det at jeg ikke kan si så mye mer. Jeg vil være her ut mars, og så vil jeg begynne å se meg etter andre spennende utfordringer, sier han.

 

Frøystein vet ennå ikke hva de utfordringene innebærer.

 

- Jeg ville komme meg ryddigst mulig ut av denne situasjonen og nå vil jeg begynne å se fremover. Det har jeg god tid til nå, uten at jeg vil si noe mer enn det.

 

Andre omorganiseringer

 

Administrerende direktør i SMG Alex jensen bekrefter overfor IDGs fagblad It-bransjen at omorganiseringen er et resultat av at selskapet nå har blitt en del av GNT. Stillingen som Frøystein har hatt vil ikke bli erstattet.

 

- Vi rendyrker nå salgs- og produktavdelingene. Det er mange som får endret sine stillinger radikalt, selv om de kanskje beholder sine gamle titler, sier Jensen.

 

Omorganiseringen medfører også at to nye personer kommer inn i ledergruppen. Monica Aune, tidligere innkjøpssjef, har nå blitt produkt- og markedsdirektør. Samtidig har Preben Fjeld blitt ny salgsdirektør.