- ERP er morsomt

Bjørn Fosli hadde roet seg ned i et midre konsulentselskap, men så banket erp-kjempen SAP på døren. Dermed bærer det tilbake til erp-verdenen for mannen som stort sett ikke har gjort annet de siste årene.
Bjørn Fosli har jobbet i mange erp-selskaper. Men på spørsmål om hvilket som er det beste, svarer han SAP - før han har begynt. Fosli tiltrer som administrerende direktør i SAP Norge den 1. oktober. Dermed ble det litt roligere livet utsatt på ubestemt tid.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Hehe, godt spørsmål. Jeg ble kontaktet av SAP og de spurte om jeg kunne tenke meg denne jobben. Selv om jeg hadde roet meg ned i et konsulentselskap, ble fristelsen for stor. Erp er morsomt.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Godt spørsmål. Det beste er vel at man får nullstilt seg selv, starte på ny frisk. Det er vel litt av det verste også. Man må bevise og prestere på nytt. Men jeg blir ikke lei. Jeg har ikke pensjonert meg ennå.

-- Din største utfordring i ny jobb? -- Den største utfordringen i SAP er å bli mer tilstede i smb-markedet i Norge. Vi er store i store bedrifter, men det som mange ikke vet er at vi har en god track record i smb-markedet også. Å øke markedsandelen der er den største utfordringen.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Jeg har faktisk hatt det utrolig gøy som økonom i it-bransjen. Jeg hadde kanskje satset på jussen, fordi jeg synes det er moro å drive med kontraktsforhandlinger. Men hvis jeg skulle velge eller ønske meg noe annet ville det vært mer fritid, men det får jeg ikke nå. Det er ikke akkurat derfor jeg tok denne jobben.