Et kinolerret på øyet

Et kinolerret på øyet

Endelig er den her, øyetelefonen som gir deg kino på din bittelille håndholdte videospiller.

Egentlig lager de spesialprodukter for militæret og industrien. Men nå har Emagin oppdaget Ipoden og lanserer derfor et spesialdesignet "skjermhodesett" for lommespillere.

Hodesettet plugges inn i videoversjonen av Apples designikon og viser video for ett øye. Ved hjelp av en spesiell optikk-teknologi framstår bildet med høyere oppløsning og som mye større enn på Ipod-skjermen.

EyeBud 800 tilhører ikke den store hopen av billig tilbehør til Ipoden. Produktet, som anslås å komme på markedet før sommeren, vil få en veiledende pris på om lag 600 dollar (5.000 kroner), og vil således koste 200 dollar mer enn den dyreste Ipod-varianten.

Ifølge Emagin, som henter deler av teknologien fra Eastman Kodsak, blir Eyebud likevel en vinner. Selskapet hevder at virkningen på øyet er som å se en 105-tommers skjerm på fire meters avstand.

Som på kino

- Plutselig får du en storskjermaktig kinofølelse, uansett hvor du måtte befinne deg, sier selskapets administrerende direktør, Gary Jones, til avisen Seattle Post Intelligencer.

EyeBud-systemet bruker en separat kontrollmodul, med en egen, oppladbar batteripakke, omtrent på størrelse med selve Ipoden.

Det ser unektelig litt snodig ut, men slik seeraktivitet er vel heller ikke akkurat anbefalt i rushtrafikken?

EyeBud bruker samme underliggende teknologi som et mer avansert hodesett, Z800 3DVisor, som finnes på markedet allerede, og selges for 899 dollar. Dette settet er tilpasset begge øynene og kan brukes til videospill og ulike former for virtuelle virkeligheter.

Det skal også være mulig å benytte disse apparatene til å se på helt vanlige pc-skjermer.