Et kraftsentrum for it

Et kraftsentrum for it

Etter Ericsson og Telenor kuttet ned på forskning og utvikling, er det nesten ikke slik aktivitet igjen i Norge. Så hvor skjer forskning- og utvikling innen it-omådet i Europa?
CANNES: Amerikanerne har sitt Silicon Valley sør for San Francisco. Dersom du skal finne lignende i Europa må du til den franske riveria. Fire kilometer fra kysten og inn i landet, midt mellom Cannes og Nice, ligger teknologiparken Sophia Antipolis som er på hele 2.300 mål. Ubeskjedent kaller de seg for "Home of Information Technolgy". Det sier sitt.

I Sophia Antipolis skjer mye utvikling innen it, bioteknologi og kjemi. I korthet arbeides det med fire fagområder innen it; telekom, programvareutvikling, mikroelektronikk og såkalt imaging.

-- I Côte d'Azur er det nå 842 it-selskaper som omsetter for 4,1 milliarder euro årlig. Til sammenligning omsetter turisme for fem milliarder euro. Det viser hvor utrolig viktig it er for området, sier presseattachée Catherine Gentil i Côte d'Azur Développement.

41 prosent av selskapene i Côte d'Azur-området er lokalisert i Sophia Antipolis. Av 430 bedrifter i teknologiparken er halvparten it-bedrifter. Hele 200 av de 430 selskapene er nystartede virksomheter. Men det er hvert år et relativt stort gjennomtrekk av småselskaper, mens de store selskapene blir værende, opplyser markedsdirektør Christian Cabrol i Sophia Antipolis.

Noen av de største og viktigste it-selskapene i Sophia Antipolis er Accenture, Alcatel Space, Amadeus, Cisco, France Télécom, HP, IBM, Infeon Technolgies, Intel, Nortel Networks, Philips, SAP, Siemens, Texas Instruments, Thales Technolgies.