- Et produkt som er umulig å levere

- Et produkt som er umulig å levere

Internet Security Group sier de kan rense internett for sensitiv informasjon om akkurat deg. Internettekspert Gisle Hannemyr mener dette bare er tull.
Computerworld har satt søkelyset på selskapet Internet Security Group og deres eiere Sale Services med Andrea Bjerkedal i spissen. Selskapet er nå politianmeldt av både kunder og egne selgere, som har solgt medlemspakker for 249 kroner som skal kunne fjerne dine personlige data fra internett.

-- Det sier seg selv at produktet de selger er umulig å levere, sier internettekspert Gisle Hannemyr ved

Institutt for informatikk på Universitet i Oslo. Hannemyr sier at selv de beste søkemotorene som finnes har oversikt over kun en tredjedel av internetts statiske innhold. I tillegg har man all den dynamiske informasjonen og 1000 ganger mer informasjon i lukkede databaser.

-- Ingen har oversikt over internett. Selv om dette selskapet hadde hatt, ville de ikke hatt ressursene til å gjøre noe med det det. Jeg har aldri sett at noen har førsøkt seg på et slikt konsept tidligere, og det virker som det er beslektet med kataloghai-virksomhet. Hvor du heller ikke får det du betaler for, sier Hannemyr.