Etterlyser bedre nettsikkerhet

Nesten halvparten av norske bedriftsledere vil flytte mer av sin sensitive korrespondanse over på nettet, hvis informasjonssikkerheten blir bedre. Dette offentliggjøres på it-tinget som starter i dag.

Dette går frem av en undersøkelse gjennomført av Norsk Gallup i forkant av bransjekonferansen It-tinget, som arrangeres på Lillehammer 25.-27. september. Undersøkelsen er gjennomført blant 608 bedriftsledere i hele landet, og viser at sikkerhet er viktig for at bedrifter skal satse på elektroniske løsninger.

Informasjonssikkerhet er et av hovedtemaene på årets It-ting. I tillegg vil elektronisk samhandling, smartkort, mobile løsninger og ny teknologi være tema på den tradisjonsrike bransjekonferansen, som arrangeres for 19. gang i regi av it-selskapet ErgoGroup, eiet av Posten Norge AS.

-- Undersøkelsen viser at mange bedriftsledere har en formening om at det er behov for økt oppmerksomhet rundt sikkerhet og sikkerhetsløsninger på nettet. Skal Norge ta en ledende rolle internasjonalt innen elektronisk samhandling, er det helt avgjørende med gode løsninger for sikker identifisering og betaling. Derfor er dette helt sentrale temaer på årets It-ting, sier Per Andersen, adm. dir. i ErgoGroup, i en pressemelding fra Ergo.

It-tinget samler aktører og foredragsholdere fra hele bransjen og er et av Norges mest etablerte og anerkjente bransjetreff. Henry Ryan fra EU's elektroniske satsning "e-Europe Smart Card Charter" vil sette søkelyset på hva som skjer i forbindelse med elektroniske signaturer, smartkort og elektronisk samhandling i Europa.

Blant foredragsholderne ellers er: Kaare Frydenberg fra Posten Norge, Arne Krokan fra BI, Paul Chaffey fra Abelia/leder i PKI-forum, Arve Thendrup fra Norsk Akkreditering, Kjetil Dammen fra Oslo Kommune, Anders Hanneborg fra SINTEF, Odd Helge Logva fra Senter for informasjonssikring og Marek Vorac fra Simula Research Laboratory.
Computerworld kommer med flere saker.