EU gransker Intel

EU-kommisjonen stiller spørsmålstegn ved Intels forretningsskikk.
EU-kommisjonen har sendt brev til distributører og forhandlere av pc-er over hele Europa. Hensikten er få kartlagt hvorvidt Intels forretningsskikk er så god som den bør være.

Etterforskningen kommer som et resultat av beskyldninger fra Intels ageste konkurrent AMD. EU mente først anklagene ikke holdt vann, men har nå tatt saken opp igjen.

- Vi etterforsker fremdeles klagen. Vår nye etterforskning er bare på et innledende stadium, men saken forlot aldri pulten vår, sier Amelia Torres, talsperson for EU-kommisjonen.

Det er Intels markeds- og lisenspolitikk i Europa AMD og EU setter spørsmålstegn ved. AMDs klage ble sendt inn i 2000. I løpet av 2002 viderebragte selskapet med informasjon til EU, noe som trolig er årsaken til at saken for fått fornyet oppmerksomhet.

EU har ennå ikke fått noen henvendelser fra EU-kommisjonen,og mener de uansett har lite å frykte.

- Vi mener vår forretningsskikk er rettferdig og innenfor lovens rammer, sier Chuck Mulloy, talsperson i Intel.

Intel er imidlertid under press både fra konkurransemyndigheter i Europa og i Japan. Det som bekymrer EU er hvorvidt Intels sterke stilling hindrer at AMD kan konkurrerere på like vilkår. I Japan har konkurransemyndighetene ransaket Intels kontorer i Tsukuba, med mistanke om det samme.